Intregul proces necesita un consum mare de energie si un volum urias de informatii care trebuie analizate pentru a lua cea mai buna decizie. Pana nu de mult, elementul principal care influenta tranzactia era pretul. Specialistii in imobiliare sustin ca, in prezent, profilul cumparatorului s-a schimbat. Pe langa aspectul financiar, exista alti factori notabili de luat in considerare. Provocarea achizitiei unei case este imensa, de aceea iti prezentam cateva trucuri pentru a gasi locuinta potrivita, intr-un mod rapid si eficient.
Stabileste ce anume iti poti permite
Pe piata exista o multime de apartamente de vanzare, insa preturile difera de la un imobil la altul. Inainte de a alege o locuinta, trebuie sa tii cont ce anume iti poti permite. In acest fel, iti vei limita cautarile la casele care se incadreaza in bugetul stabilit si vei evita dezamagirea de a gasi imobile atractive care sunt in afara gamei. Daca optezi pentru apartamente de vanzare in Bucuresti, stii deja ca preturile sunt destul de ridicate. In cazul in care nu iti poti permite o locuinta foarte spatioasa in Centru, s-ar putea ca intr-un alt sector sa gasesti un apartament cu aceeasi suprafata la un pret mai scazut.
Decide ce tip de apartament iti doresti
Este necesar sa calculezi care ar fi necesitatile tale si ale persoanelor cu care o sa locuiesti. Trebuie sa ai o imagine de ansamblu ca sa stii care va fi suprafata totala si compartimentarea potrivita a viitoarei tale case. Ia in considerare schimbarile care ar putea aparea in viata ta, cum ar fi nasterea unui copil. In Bucuresti poti gasi apartamente de vanzare incepand de la o camera si pana la cele de tip penthouse. Cu toate ca nu stii ce iti rezerva viitorul, incearca sa alegi o locuinta in care sa te simti bine si peste ani.
Apeleaza la un agent imobiliar
Gasirea unei case potrivite dintr-o multitudine de apartamente de vanzare in Bucuresti ar putea fi o activitate coplesitoare. Daca simiti ca ti-e greu sa rezolvi aceasta sarcina, cel mai simplu e sa apelezi la un agent imobiliar. O persoana specializata iti va recomanda locuinte care se incadreaza in parametrii stabiliti de tine si te va ajuta sa vizualizezi mult mai usor casele care iti atrag atentia.
Daca preferi sa elimini comisioanele pe care le-ai plati unui agent imobiliar, efectueaza cercetari online, trece pe hartie casele preferate si apoi fa un tur complet pentru a le compara intre ele.
Opteaza pentru un imprumut
In momentul in care incepi cautarile pentru o noua locuinta, doar gandul ar putea fi descurajator. Ce faci daca nu ai destui bani? Cel mai simplu e sa alegi un imprumut bancar. De preferat ar fi sa obtii aprobarea creditului inainte de a efectua tranzactia propriu-zisa, deoarece multi vanzatori nu asteapta pana te asiguri tu ca primesti banii. Tinand cont de bugetul pe care ti l-ai propus pentru achizitionarea unei case, nu te vei indatora peste puterile tale.
Negociaza pretul
Uneori cumparatorii fac greseala de a compara intre ele preturile de vanzare ale caselor pe care le vad. Doar pentru ca ai gasit un apartament mult mai bun decat cel pe care l-ai vazut saptamana trecuta, la acelasi pret, nu inseamna ca acela este costul sau real. De regula, vanzatorii solicita sume pe care au nevoie sau si-ar dori sa le primeasca pe o casa. Poate ca nu exprima intotdeauna valoarea reala, asa ca ia in considerare negocierea, indiferent daca vei obtine sau nu o reducere.
Viziteaza cat mai multe apartamente
Nu merge pe principiul „primul vazut, primul placut” si viziteaza toate apartamentele care ti se par interesante. Daca stii deja in ce zona iti doresti sa locuiesti, afla cat mai multe date despre casele aflate la vanzare. Nu rata nici o oferta, insa incearca sa nu transformi cautarea intr-un hobby. Daca nu te implici serios in acest proces, vei consuma inutil timpul tau si al vanzatorilor.
Cu totii ne dorim casa perfecta, dar nu este asa simplu sa gasesti locuinta visurilor tale. Tine cont de aspectele prezentate mai sus inainte de a face aceasta achizitie majora. Resursele si informatiile esentiale te vor ajuta sa gasesti un apartament pe care sa il numesti cu mandrie „acasa”.