Vacanta in Delta Dunarii - Ghid de cazare in 2019

Author: B.M.

Delta Dunarii este o destinatie de vacanta deosebita, insa accesibila tuturor.

Un adevarat muzeu al biodiversitatii, aceasta isi primeste anual turistii pe un taram de poveste. Linistea si frumusetea peisajelor face Delta o locatie ideala pentru toti cei care iubesc natura si isi doresc sa aiba parte de armonie si relaxare.

Aceasta este casa potrivita pentru mii de specii de plante, pasari, animale si pesti, fiind declarata Rezervatie Naturala a Biosferei. Importanta sa ecologica este extraordinara, Delta Dunarii ocupand pozitia a treia, la nivel mondial, din totalul celor 300 de rezervatii naturale din intreaga lume.

Sezonul cald este perfect pentru a admira locul in care Marea Neagra se intalneste cu Dunarea. Asadar, ti-am pregatit cateva informatii utile despre cazarea in Delta, daca te-ai hotarat sa iti petreci concediul in aceasta zona.

Cazare in casele localnicilor din satele Deltei

Posibilitatile de cazare in Delta Dunarii sunt numeroase. Pentru a trai o experienta inedita, poti alege sa te cazezi in casele localnicilor. Aici preturile sunt accesibile si vei trai stari diverse, care te vor imbogati sufleteste. Mancarea oferita de localnici, chiar in curtile lor, este deosebita, gustoasa si gatita din peste.

Este adevarat ca nu ai prea multe optiuni atunci cand vine vorba de preparatele culinare, dar te poti bucura de gustul inedit si de o cantitate considerabila de mancare pregatita din peste.

Oamenii se cunosc intre ei si duc o viata extrem de simpla, iar aceste lucruri s-ar putea sa iti trezeasca amintiri frumoase sau sa iti ofere adevarate lectii de viata.

Conditii de cazare in complexurile turistice din Delta

Turismul s-a dezvoltat foarte mult, motiv pentru care, in Delta Dunarii gasesti numeroase pensiuni in care te poti caza, in functie de preferinte. Daca iti doresti sa te bucuri din plin de frumusetile locului, opteaza pentru o locatie traditionala, care sa aiba un interior amenajat in stilul regiunii. Pensiunile ofera alternative convenabile in ceea ce priveste raportul calitate-pret, proprietarii sunt primitori si iti pun la dispozitie servicii ireprosabile, prin care te conving sa revii.

La fel ca in orice destinatie turistica, mai sunt si exceptii in ceea ce priveste cazarea la pensiuni. De aceea, pentru a evita neplacerile, informeaza-te inainte cu privire la pachetele de servicii, facilitati, dotari, preparare culinare sau optiuni de distractie pe care orice pensiune le ofera. Afla detalii despre amplasarea acestora si verifica atent daca cea selectata de tine se afla in apropiere de zonele tale de interes.

Locuri de cazare in casutele din lemn din Sf. Gheorghe

Locurile speciale de camping din Delta Dunarii se afla in topul preferintelor turistilor. Aflate intr-o zona pitoreasca, casutele din lemn sunt ideale pentru toti cei care vor sa simta atmosfera rustica din Delta Dunarii.

Sf. Gheorghe este un sat superb, cu o multime de locuri minunate de vizitat. Localnicii sunt devotati si il intretin foarte bine, motiv pentru care acesta este mereu pe placul celor care il viziteaza. In sezonul estival, Sf. Gheorghe este un punct turistic popular al Deltei, mai ales ca in ultimii ani s-au realizat multe investitii in zona.

Bungalourile din lemn sunt acoperite cu stuf, au intrare privata si un mic patio, fiind perfecte pentru cei care isi doresc sa beneficieze de intimitate si relaxare. Daca alegi cazarea in Delta Dunarii la Dolphin Camping, ai sansa de a te bucura de una dintre cele mai frumoase experiente. Casutele din lemn din cadrul acestui complex rivalizeaza cu orice alt tip de cazare si te surprind prin simplitatea, eleganta si spiritul traditional pe care il pastreaza viu prin autenticitate, materiale naturale (lemn, stuf) si multa verdeata.

Mai mult, cazandu-te aici, primesti ce este mai bun atat din Delta Dunarii, cat si dintr-o vacanta pe litoral, pentru ca plaja salbatica din Sfantu Gheorghe este la doar 15 minute distanta.

Conditiile oferite de barcile cu cabine de cazare

O alternativa luxoasa si ceva mai scumpa de cazare este cea reprezentata de hotelurile plutitoare. Recomandate in special celor care se simt bine pe apa, barcile cu cabine de cazare sunt trase de un remorcher prin Delta, insa doar pe canalele mai largi. Acestea au dimensiuni generoase, iar greutatea face ca barca sa fie stabila si sa nu se simta oscilatiile cauzate de valuri. Dezavantajul alegerii acestora consta in imposibilitatea de a te plimba oriunde si oricand doresti, fiind in permanenta pe apa.

Delta Dunarii reuseste sa atraga vizitatorii prin imbinarea perfecta dintre traditie si natura. Cele mai frumoase si salbatice parti ale regiunii sunt perfecte pentru organizarea unui sejur inedit sau a unei mini-vacante. Delta impresioneaza prin flora si fauna sa, fiind destinatia perfecta pentru toti iubitorii de natura, liniste si relaxare.

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.