Meteo: Weekend răcoros și ploi. Când revine canicula

Autor: R.V.

Astăzi vremea continuă să se răcorească mai ales în nord şi est. Maximele termice se vor încadra între 21 de grade în nordul Moldovei şi 29 de grade în Oltenia. Cerul va fi variabil, mai mult senin, cu înnorări în a doua parte a zilei în est, sud şi la munte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări uşoare la munte, potrivit estimărilor făcute de Administrația Națională de Meteorologie, informează mediafax.ro.

La noapte sunt prognozate ploi de scurtă durată în est, sud şi în zonele montane. În rest cerul va fi mai mult senin iar vântul va sufla moderat. Minimele termice se vor încadra între 6 şi 16 grade.

Duminică

Duminică temperaturile cresc în toată ţara iar vremea devine călduroasă mai ales în sud-vest, acolo unde se vor atinge 31 de grade Celsius.

Cerul va fi mai mult senin, dar, izolat, în est, sud-est şi în zona Carpaţilor Orientali sunt posibile ploi scurte. La noapte cerul va fi mai mult senin iar minima va fi de 7 grade Celsius în Transilvania.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În Bucureşti vremea va fi răcoroasă azi, cu o maximă de 27 de grade şi o minimă de 14. Cerul va avea înnorări spre seară şi la noapte dar şansele de preciptaţii sunt reduse.

În următoarele zile

Ziua de luni va aduce o vreme foarte caldă, cu maxime de 36 de grade Celsius şi cer mai mult senin. La orele amiezii vremea va deveni caniculară mai ales la câmpie şi podiş.

Vântul va avea intensificări în zona montană înaltă. Noaptea de luni spre marţi va fi una senină la nivelul întregii ţări, iar minimele vor fi cuprinse între 9 şi 25 de grade.