Legătura neștiută dintre vitamina C și cancer

Autor: R.V.

Un nou studiu arată legătura neștiută dintre cancer și vitamina C.

Potrivit unui studiu realizat de o echipă de oameni de ştiinţă de la Universitatea din Concepcion (sudul Chile), condus de medicul Coralia Rivas, consumul de vitamina C serveşte de asemenea drept "combustibil" pentru celulele tumorale în diferite tipuri de cancer.

Studiul arată că cele 20 de tipuri de cancer studiate îşi satisfac nevoile importante de nutrienţi prin reciclarea vitaminei C.

Cercetările au arătat că celulele tumorale de sân, de prostată sau de sânge, sunt "capabile să acumuleze cu mult mai multă vitamina C decât celulele normale", a explicat Rivas, care a publicat deja lucrări pe

această temă în 1993 în revista Nature.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În opinia sa, descoperirea este "de o importanţă capitală, deoarece aceasta înseamnă că vitamina C întăreşte celulele tumorale şi le face mai rezistente la tratamente", confirmând studiile anterioare care arată că această vitamină "inhibă într-un anumit fel" tratamentele de chimioterapie şi

de radioterapie.

"Celula tumorală consumă cantităţi mari de antioxidanţi şi, în acest caz, vitamina C este folosită pentru a inhiba mediul său oxidativ", a spus Coralia Rivas.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.