Scaunele de bucatarie - cum le alegi pe cele mai bune?

Autor: B.M.

Daca vrei sa iti mobilezi bucataria cu un set de scaune noi, ai la dispozitie sute de variante atractive. Pe piata exista o multime de modele, materiale, culori si forme potrivite pentru toate gusturile.

Atunci cand alegi scaunele de bucatarie, este important sa tii cont atat de latura estetica, dar mai ales de calitatea si functionalitatea produselor pe care le cumperi.

Iata la ce detalii trebuie sa fii atent cand achizitionezi scaune noi:

1. Dimensiunile potrivite

Inainte sa comanzi scaunele, asigura-te ca faci toate masuratorile necesare. Acest lucru este valabil mai ales atunci cand ai deja o masa de bucatarie, iar scaunele vin in completarea ei.

Suprafata sezutului

Pentru bucatarie, este recomandat sa alegi scaune cu un sezut cat mai generos. Acesta iti asigura un grad mai mare de confort si, alaturi de tapiterie sau perne, reprezinta varianta ideala pentru orice familie.

Inaltimea spatarului

Desi nu pare un aspect deosebit de important, e indicat sa ii acorzi atentie. Spre deosebire de scaunele pentru birou sau living, cele din bucatarie nu trebuie sa aiba un spatar foarte inalt.

Acesta ar incarca aspectul general al incaperii si ar crea impresia de inghesuiala.

Inaltimea sezutului fata de podea

In functie de designul bucatariei tale, poti alege scaune normale sau scaune de bar. Pentru oricare dintre variante ai opta, tine cont de inaltimea mesei si, in special, de inaltimea persoanelor care vor folosi scaunele.

2. Materialele utilizate

Materialul din care este fabricat scaunul va determina confortul utilizatorilor si durabilitatea produsului.

Scaunele din metal

Scaunele cu un cadru din metal se potrivesc intr-o bucatarie clasica, intens utilizata. Acestea iti ofera rezistenta crescuta si o intretinere foarte usoara.

Scaunele din lemn

Aceste scaune sunt foarte versatile, fiind potrivite atat pentru o bucatarie clasica, cat si pentru una moderna. Lemnul este si el rezistent in timp, fie ca este vorba despre cel natur sau cel lacuit.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Scaunele din plastic

Avantajul acestor scaune este greutatea redusa. Astfel, poti muta cu usurinta scaunele dintr-un loc in altul.

Pe de alta parte, rezistenta plasticului nu este foarte mare, acesta deteriorandu-se destul de usor, iar aspectul placut nu se va pastra pe termen lung.

3. Cu tapiterie sau fara?

Multe persoane ezita cand vine vorba despre tapiterie, considerand ca aceasta este greu de curatat. Intr-adevar, in bucatarie se pot intampla frecvent mici accidente, precum varsarea de lichide sau patarea cu mancare a scaunelor.

Cu toate acestea, o tapiterie din piele ecologica poate fi o varianta minunata. Ea se poate curata usor si rapid, doar cu o laveta umeda.

De asemenea, pernutele din material textil (bumbac, panza, in etc.) pot fi o alegere la fel de buna. Acestea se pot curata in masina de spalat, rapid si cu un minimum de efort.

4. Designul bucatariei

Scaunele alese gresit pot compromite estetica intregii incaperi. De aceea, cand le cumperi, este esential sa le vizualizezi integrate in bucataria ta.

Bucataria minimalista

Daca iti place acest stil, alege scaune din lemn, cu o forma clasica si cat mai putine decoratiuni si detalii. Poti opta pentru un lemn deschis la culoare, un spatar drept si un sezut patrat sau usor dreptunghiular.

Bucataria moderna

In cazul in care bucataria ta este una moderna, care respecta ultimele tendinte in materie de design interior, un set de scaune cu o forma iesita din banal este perfect pentru tine.

Alege scaune de bucatarie la preturi avantajoase, cu tapiterie colorata, in forma de scoica sau cu picioare in stil trepied.

Bucataria de familie

Daca ai o familie numeroasa, este important ca bucataria sa fie cat mai aerisita. Foloseste inteligent spatiul si mobilierul, pentru ca fiecare membru sa se simta confortabil.

Alege scaune cu sezutul putin mai ingust sau amenajeaza o masa inalta, cu scaune de bar inguste.

Orice varianta ai alege, nu uita sa te raportezi intotdeauna la bucataria ta, la spatiul disponibil si la nevoile familiei tale.

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.