Și nu intrăm în partea tehnică, vorbim strict de aspect: zgârieturi, crăpături, ciobituri, tot tacâmul. Cam asta-i viața unui telefon în zilele noastre. N-are cum să fie altfel, dacă le purtăm peste tot după noi. Dar cum rezolvăm problema? Nu putem să ne luăm telefoane in rate în fiecare lună. Dar putem să-l protejăm pe cel proaspăt cumpărat, ca să nu mai ajungă în ultimul hal. Depinde doar de husă și de cât de mult investim în ea.
Husa de silicon
Marea problemă a celor mai multe carcase este că nu acoperă tot telefonul. Dar modelele din silicon sunt complet transparente, ceea ce înseamnă că pot fi montate față-verso. Adică, să îți îmbrățișează tot telefonul în acest material protectiv. Și este protectiv, pentru că siliconul atenuează considerabil impactul cu suprafețele dure. Iar materialul este destul de subțire, adică nu vei avea impresia că umbli cu două telefoane în buzunar.
Husa din fibră de carbon
O altă problemă cu husele este că oamenii nu le folosesc. Și nu le folosesc pentru că arată urât. După ce niște designeri buni au fost plătiți cu o căruță de bani ca să deseneze telefonul tău, parcă nu-ți vine să acoperi totul cu o husă de 10 lei. Dar nu toate husele sunt la fel. Fibra de carbon arată impecabil pe orice model. Și este un material foarte rezistent, care protejează de șocuri, praf, amprente și zgârieturi. O husă din fibră de carbon este ceva mai scumpă, dar merită să ai și protecție, și design.
Husa hibridă
O altă problemă cu husele este că degeaba le folosești, dacă sunt la fel de alunecoase precum telefonul în sine. Dar husele hibride sunt construite dintr-o combinație de cadru rigid și gel TPU. Asta conferă corpului flexibilitate, ceea ce ajută la șocuri. Dar contribuie și la aderență, ceea ce înseamnă că s-ar putea să nu se ajungă la șocuri deloc. Materialul revoluționar mai are un beneficiu apreciat de categoria de mai sus. Este foarte subțire și arată foarte premium. Iar majoritatea huselor de acest gen sunt concepute pentru a îmbrăca toate marginile telefonului, pentru protecție maximă.
Husa subacvatică
E adevărat că intrăm într-o zonă oarecum nișată, dar o altă mare problemă a huselor este că dacă le scapi în apă, nu fac nicio diferență. Poate să fie din silicon, carbon, cauciuc, orice. De pe fundul piscinei, toate vor proteja la fel de puțin. Singura soluție este husa care etanșează. Și care, din păcate, nu este deloc elegantă. Așa că nu merge s-o folsoești permanent. Dar pentru acele ocazii speciale în care te afli în apropierea unui luciu de apă pentru perioade constante de timp (deltă, mare, pescuit), mertiă compromisul.
Indiferent cum îți protejezi telefonul, important e să alegi și un telefon cu protecție bună din fabrică. Tehnologia a evoluat mult în sensul ăsta. Și vine și cu niște costuri pe măsură. Dar dacă apelezi la un card precum CardAvantaj, nu vei simți atât de mult diferența de preț. În schimb, sigur vei simți diferența de calitate.