Atentie! Ciclonul devastator din Grecia ar putea sa ajunga in Romania! Specialistii sunt in garda

Autor: L.S.
Actualizat: 03 sep 2020, 05:45

Elena Mateescu, director general ANM, a declarat joi seară, la Antena 3, că fenomentul meteo care a generat furtuna devastatoare din Grecia ar putea să ajunga în România.

Ciclonul care a lovit devastator Grecia ar putea sa ajunga pe teritoriul Romaniei, daca nu-si schimba directia. Specialistii monitorizeaza fenomenul si sunt pregatiti sa emita avertizarea!

În România, prognoza meteorologică indică un grad de stabilitate atmosferică în special pentru partea de centru, vest și zona de munte a țării noastre în cursul zilei de sâmbătă. Acest sistem frontal cu deplasare spre partea de est, aduce duminică un grad de instabilitate în cea mai mare parte a țării.

În funcție de poziționarea nucleului ciclonului vom monitoriza situația, cu siguranță pe parcursul dimineții de sâmbătă dacă modelele își vor păstra din perspectiva structurii și poziționării acestui ciclon în zona țării noastre care să aducă fenome meteorologice severe, vom emite o avertizare generală”, a declarat Elena Mateescu, la Antena 3.

Atentie! Ciclonul devastator din Grecia ar putea sa ajunga in Romania! Specialistii sunt in garda

Dacă poziția ciclonului va fi în special pe traiectoria de sud-vest în condițiile în care avem și raport de umeazeală din bazinul vestic al Mării Negre, este posibil să vorbim de o intensificare în această parte a țării”, a mai precizat direcctorul ANM.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Vreme surprizătoare în acest weekend. Vezi ce te așteaptă dacă pleci la mare sau la munte

Citeste si: Isterie! Cum il tine Meghan Markle pe fiul nou nascut in brate! "O sa-l scape pe micut. Nu e in stare nici sa isi tina copilul in brate"

Citeste si: Cutremurator! Biletul de adio al Madalinei Manole: "Vinde casa, orice, teren, dar vreau sa ramana bani"