Ele sunt romancele care au revolutionat lumea! Ce au facut tinerele genii pentru omenire este incredibil

Autor: L.S.
Actualizat: 02 sep 2020, 09:25

Au revoluționat lumea pur și simplu. Ele sunt cele două românce care au dat totul peste cap. Sunt considerate genii la o vârstă fragedă.

România continua să uimească lumea. Două romance au intrat într-un top select al planetei, Massachusetts Institute of Technology (MIT) „35 under 35”. Acesta este dedicat tinerilor inovatori şi dezvoltatori ai tehnologiei cu vârsta de până în 35 de ani.

Celebra universitate recunoaşte inovaţia Marianei Popescu în dezvoltarea structurilor cu amprente ecologice minime, construite în timp record şi la un cost redus.

Mariana Popescu, de profesie arhitect, a dezvoltat un proces şi o serie de instrumente computaţionale capabile să transforme tricotajele în cofraje sau matriţe complexe pentru realizarea de structuri din beton.

Inovaţia ei face posibilă realizarea mai rapidă de planuri de construcţie personalizate, cu o amprentă de carbon redusă.

„D acă chiar vrei să construieşti nişte structuri bune, care să folosească mai puţine materiale, ajungi la nişte geometrii complicate, de multe ori dublu-curbate sau care au alte trăsături ce sunt dificil de obţinut în matriţe”, a explicat Mariana Popescu.

Metoda tradiţională folosită în construcţii, ce constă în aplicarea de elemente din lemn sau spumă poliuretanică pe un eşafodaj greu pentru a obţine matriţe sau cofraje în care apoi se toarnă beton, durează luni

de zile şi limitează mult formele ce pot fi folosite. Dar dacă te uiţi la un pulover, susţine Mariana Popescu, înţelegi că materialele textile sunt perfecte pentru a fi găurite şi pliate în orice fel, putând fi obţinute forme 3D complicate, foarte căutate de către arhitecţii moderni.

Mariana Popescu a realizat un program de calculator care transformă în mod automat o schiţă arhitecturală într-o matriţă textilă ce poate fi tricotată de maşini industriale de tricotaj în câteva ore.

Matriţa rezultată este foarte uşoară şi flexibilă. De asemenea, Popescu şi echipa cu care lucrează a creat şi un sistem ce foloseşte cabluri din oţel pentru a menţine matriţa în poziţia optimă în timp ce se toarnă beton.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Inovaţia Marianei Popescu este o metodă eficientă şi ecologică de a construi structuri complexe cu o amprentă ecologică minimă, în timp record şi cu costuri reduse. De asemenea, are potenţialul de a scurta perioada necesară pentru construcţia de structuri uşoare, rezistente, la preţuri reduse în zone precum taberele de refugiaţi, teatrele de operaţiuni militare şi regiunile afectate de dezastre naturale.

Din iunie 2015 Mariana Popescu şi-a început studiile doctorale în cadrul Block Research Group (BRG) la Institutul pentru Tehnologie în Arhitectură din cadrul Universităţii ETH din Zürich.

Ea a primit titlul de doctor la 4 iunie 2019 după ce şi-a susţinut cu succes teza de doctorat cu titlul „KnitCrete: Stay-in-place knitted fabric formwork for complex concrete structures”.

citeste continuarea pe capital.ro

Citeste si: Oana Roman, apariție ȘOC la nunta Adelinei Pestrițu! E atât de slabă încât nu a recunoscut-o nimeni

Citeste si: Roxana si Simona au mers acasa la Culita si la Iancu! Incredibil cum le-a intampinat mama celor doi!

Citeste si: SOCANT! Gradini zoo cu oameni, in urma cu 60 de ani! Ce se intampla cu oamenii tinuti in custi?

 

Taguri: