Ține-ți gadget-urile la răcoare vara asta! Ca să te bucuri de ele la maxim

Author: O.P.

Ai auzit că vara asta vom avea până și coduri violete de căldură? E cu adevărat o premieră în materie de vreme. Asta înseamnă că trebuie să ai grijă să te răcorești și tu și gadget-urile tale. Altfel există riscul să rămâi fără ele. Cu aiguranță ai observat cât de tare se încălzește laptopul sau telefonul după un interval de utilizare intensă. Inchipuieste-ți cum o să fie când temperaturile vor sări de 40 de grade? Bateriile se se vor descărca foarte repede și carcasele vor fi de-a dreptul fierbinți.

Noi îți recomandăm să faci ceva de pe acum, țînând cont că atât coolerele cât și bateriile externe de rezervă sunt foarte accesibile că preț. Facem din start o mențiune în privința coolerelor: nu se potrivește orice model de cooler la orice model de laptop. Dar bateriile externe USB se potrivesc la orice gadget cu încărcare USB. Acestea fiind spuse hai să-ți facem câteva recomandări, ca să nu bajbai mult până alegi ce trebuie.

Coolere și ventilatoare pentru laptop-uri

Înainte de toate trebuie să vezi care este situația laptopului tău. Poate nu te pricepi la lucruri tehnice așa că și explicatile noastre încep de la zero. Trebuie să știi cu precizie ce model de laptop ai - până la ultima cifra din denumirea lui. Unele modele de coolere sunt specifice și nu se folosesc decât pentru anumite modele. De exemplu, dacă ai un laptop Acer Aspire 4810 trebuie să cumperi un cooler de laptop compatibil cu modelul tau. Dacă eșți genul care se gospodărește singur, vei fi tentat să desfaci carcasa de la laptop.

Mai bine mai gândește-te, s-ar putea să pierzi garanția produsului, dacă este mai nou de 2 ani. De cele mai multe ori coolerele și ventilatoarele sunt pline de praf. Asta le încetinește viteza de rotație deci și capacitatea de răcire a procesorului. Așa că nu te mira dacă performanțele gadget-ului tău scad. Dacă ai laptopul în garanție cheamă service-ul agreat de vânzător. Acesta îți va asigura fie curățarea profesională a coolerului vechi, fie înlocuirea cu unul nou (adresea tu trebuie să cumperi piesa, cooler-ul). Noi recomandăm înlocuirea lui, dacă vrei performanțe maxime și să n-ai grija lui peste vară. Poți să alegi de aici ce cooler de laptop ai nevoie. Și sunt o grămadă…

Baterii pentru laptopuri

E adevărat că dacă folosești laptopul cât stai acasă poți să-l alimentezi la priză fără probleme. Dar poate vrei să lucrezi pe el stând la aer vara asta. Pleci în concediu fără el? O să te simți “fără mâini” dacă ești obișnuit să-l folosești zi de zi. Pentru că ai nevoie de mobilitate când folosești laptopul, îți recomandăm o baterie laptop de calitate.

Ca și în cazul coolerelor, nici bateriile nu-s toate la fel. Caută modelul porivit de baterie în funcție de modelul de laptop pe care îl ai. În momentul asta îți spunem un pont: nu te bucura la baterii ieftine. Ia exact ce-ți trebuie chiar dacă asta înseamnă să dai un ban în plus. Te vei lămuri curând că a meritat investiția.

Baterii externe pentru gadget-uri diverse

Bateriile externe sunt soluții excelente pentru situația când te-a lăsat bateria de la telefon sau de la tabletă și nu poți să stai să alimentezi de la priză. Sau ești într-o situație în care nu ai acces la priză. Sunt modele variate că putere, capacitate de încărcare simultană a mai multor gadget-uri, design, etc.

Interesant este că unele baterii externe dețin un panou solar cu care se încarcă. Adică dacă ești în vacanță pe vârf de munte, cea mai apropiată priză e la 15 km în vale și vrei totuși să vorbești la telefon… te salvează bateria externă cu încărcare solară. Chiar merită s-o ai. Pe vremuri bateriile erau mari și grele. Acum sunt cam cât un telefon, le poți purta și în buzunar. Iar un panou solar e cât o coală de A4. Deci sunt foarte practice, le poți pune în bagaje și să pleci oriunde cu ele.

Bine de știut

Și că tot vorbeam de temperaturi ridicate, e bine să cunoști limitele indicate de producător pentru gadget-ul tău așa încât să nu-l forțezi. Să știi când să-l folosești și când să-l lași la răcoare. Adică, nu fii tentat să-l lași în mașină, mașina în soare și după ce petreci câteva ore la un cocktail rece să-i ceri să funcționeze perfect. În plus, e și riscant să-l lași acolo chiar dacă ai o camera auto. Nu-i așa?

 

 


În a doua parte a ediției de astăzi din „Casa iubirii”, Patrick a chemat-o în camera roșie pe Bianca Giurcă, însă cei doi nu au vorbit despre ei, ci mai mult despre tensiunile cu care s-a confruntat concurenta.