Ce spui de un concediu petrecut in Sfantu Gheorghe? Aceasta localitate este locul perfect pentru cei care doresc sa se relaxeze, departe de agitatia din marile orase. In aceasta zona, vei descoperi sute de specii de pasari, vei putea testa cele mai delicioase preparate din peste si te vei putea plimba cu barca, pe cele mai frumoase canale ale Deltei Dunarii. Daca te gandesti sa organizezi o vacanta de neuitat in Sfantu Gheorghe, iti venim in ajutor cu cateva sfaturi utile!
Cum se ajunge in Sfantu Gheorghe?
Daca vrei sa te relaxezi in aceasta vara in Sfantu Gheorghe, trebuie sa stii ca ai mai multe posibilitati de transport, pentru a ajunge in aceasta zona a Deltei Dunarii. Desi sunt peste 80 de km din Tulcea pana la Sfantu Gheorghe, in aceasta localitate se ajunge numai pe calea apei, pornind din portul Tulcea.
In functie de bugetul pe care il ai la dispozitie, se poate merge cu vaporul (5-6 ore) sau cu catamaranul (2-3 ore), ambele disponibile de la Navrom Delta sau cu salupa (1-2 ore). Vaporasele sunt situate la pontonul din fata Administratiei Rezervatiei Biosfera Delta Dunarii, dar si la pontonul Navrom, din zona autogarii.
Daca ai de gand sa calatoresti cu mai multi prieteni, poti inchiria o salupa in sistem charter, insa trebuie sa stii ca, in acest caz, plecarea se face din Murighiol.
Conditii de cazare in Sf. Gheorghe
Tine minte ca localitatea Sfantu Gheorghe este destul de mica, motiv pentru care posibilitatile de cazare in zona sunt limitate si iti recomandam sa faci rezervarile aferente din timp. In functie de bugetul disponibil si de preferinte, te poti caza la pensiuni sau in casele localnicilor.
Pe timpul verii, turismul este in floare in aceasta zona, motiv pentru care localnicii sunt extrem de ospitalieri, la fel ca angajatii pensiunilor. Poti alege si optiunea de cazare in Sfantu Gheorghe la casute, acestea fiind special amenajate pentru turisti. Casutele se afla intr-o zona de camping care ofera cele mai bune facilitati pentru turisti, sunt confectionate din lemn, acoperite cu stuf si asigura acces privat. In toiul sezonului estival, pretul pentru inchirierea unei astfel de casute porneste de la 19 euro.
Ce sa mananci in timpul vacantei din Sf.Gheorghe, Delta Dunarii?
Daca ajungi in Sfantu Gheorghe, poti manca la restaurantele disponibile din cadrul pensiunilor sau in locatiile oferite de localnici. De obicei, mancarea se face in cantitati mici, iar specificul este unul pescaresc. Poti incerca borsul de peste traditional, care se numeste storceag, sau scordolea. Pe lista delicateselor pe care le poti incerca se afla si chiftelutele marinate din carne de morun sau saramura de peste.
Ce poti face in Sfantu Gheorghe, in vacanta?
Daca ajungi in Sfantu Gheorghe, poti explora salbaticia Deltei. Poti pleca in excursii cu barca, alaturi de un ghid, pentru a descoperi fauna si flora insulelor din zona. De exemplu, poti vizita Insula Sacalin, care este una dintre cele mai importante atractii turistice din zona, intrucat acolo se afla o multime de cuiburi de pelicani si sute de specii de pasari diverse.
De asemenea, in Sfantu Gheorghe poti vizita Observatorul ornitologic, care ofera o panorama superba, in special la apus. De acolo, poti observa mult mai bine pasarile, in habitatul lor natural.
Tot in Sfantu Gheorghe poti face plimbari pe plaja, unde vei gasi un nisip extrem de fin. Plaja din zona este una salbatica, motiv pentru care, din cadrul acesteia, vei auzi doar valurile apei si bataia vantului. Acolo nu vei gasi niciun spatiu comercial, deoarece legea interzice construirea teraselor sau a magazinelor in aceasta zona.
Daca vrei sa pescuiesti, vei avea nevoie de un permis de pescar. In cazul in care nu detii un astfel de permis, risti sa primesti o amenda destul de mare, mai ales daca pescuiesti in perioada prohibitiei.
Asadar, o vacanta in Sfantu Gheorghe - Delta Dunarii poate fi alegerea perfecta daca vrei sa te deconectezi de la stresul cotidian. In aceasta zona din Delta Dunarii, te vei putea relaxa fara probleme si vei putea savura preparate delicioase din peste, preparate urmand retetele traditionale ale localnicilor.