Carucioare sport pentru copii - cum alegem modelul potrivit pentru noi?

Autor: B.M.
Actualizat: 01 sep 2020, 10:20
carucioare sport pentru copii

Plimbările în parc pe perioada verii atunci cand avem un copil mic se fac, cel mai bine, folosind un carucior sport.

Este ușor, comod, simplu de folosit și, foarte important, cel mic se simte bine în el. Părinții nu trebuie să depună prea mult efort, caruciorul poate fi manevrat și strâns ușor...practic avem toate avantajele la indemana. Dar cum alegem cel mai potrivit model din gama de carucioare sport pentru copii? Care sunt aspectele importante de care trebuie să ținem seama cand alegem variantele de carucioare sport pentru copii care ne interesează: 

Tipul de carucior sport

Pe piața din România exista mai multe tipuri de carucioare sport pentru copii: cărucioare de tip jogging, carucioare de tip "umbrela" și carucioare de teren. Primul este, practic, o gama de cărucioare pentru bebelusi cu varsta peste 6 luni, dat fiind ca are roti mai mari. Carucioarele tip "umbrela" sunt considerate a fi cele mai comode și ușor de pliat, de aceea sunt și foarte populare și le veți întâlni foarte des în parcuri.

Carucioarele de teren veți vedea că au roti cu jante mai mari, sunt chiar și mai butucanoase și mai robuste, tocmai pentru a putea fi folosite și pe terenuri mai puțin "line".

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Rotile folosite

Nu uitați ca rotile cu care este echipat caruciorul sport pe care îl veți avea sunt extrem de importante. De ele depinde, în mare masura, confortul celui mic, liniștea părinților atunci cand ies la plimbare și manevrabilitatea acestora. În principiu, rotile caruciorului pot fi de 3 tipuri: fixe, pivotante sau roti pivotante ce pot fi blocate. Varianta de carucior cu roti fixe înseamnă o mai mare stabilitate, însă are dezavantajul ca acesta va fi mai greu de manevrat.

Rotile pivotante ne ajuta, în schimb, să avem un control mult mai bun asupra direcției, însă pot aduce o stabilitate mai scăzută la manevre bruste ori pe teren alunecos. La mijloc se găsesc variantele de carucior pentru copii cu roti pivotante ce pot fi blocate. După cum le spune și numele, acestea permit blocarea și fixarea roților lor în pozitia dorita și reprezinta varianta cea mai buna, atat ca siguranța cât și ca stabilitate.
.

Accesoriile și fiabilitatea

În gama de carucioare sport pentru copii de la Chicco se regasesc foarte multe modele care oferă accesorii multiple. De la buzunar pentru depozitarea biberonului sau suzetei pana la coș de cumparaturi sau bara pentru agatarea jucariilor. în funcție de nevoile dvs., este de preferat să alegeți exact ceea ce va interesează, fără să exagerați. Retineti faptul ca un carucior pentru copii nu intra la categoria "consumabile", de aceea durata sa de viața trebuie să fie cat mai mare, inclusiv însoțit de o garantie oferita de producator. 

Confortul și siguranța

Dacă doriți un carucior din gama de carucioare sport, trebuie să verificați în primul rand gradul de confort și siguranța pe care îl oferă copilului dvs. Astfel, poziționarea spatarului este, spre exemplu, extrem de importantă, aceasta permitand copilului să stea comod în carucior, dar și să poată fi controlat și verificat de către părinți. Un spatar care poate fi ajustat în mai multe poziții este de preferat, dacă se poate cu pozitionarea bebelusului cu fata catre parinti, pentru un plus de siguranța. De asemenea, o centură de prindere în cat mai multe puncte+ o bara de protectie reprezinta atuuri în plus pentru un carucior sport pentru copii.

Va dorim plimbari cat mai placute!