Cazul Caracal - Criminalist: "Probele vorbesc despre DOUA crime. Testul poligraf nu este o proba serioasa in instanta"

Autor: L.S.
Actualizat: 17 nov 2020, 07:25

Psihologul criminalist Tudorel Butoi a declarat, miercuri, că testul poligraf, la care urmează să fie supus Gheorghe Dincă, nu reprezintă o probă serioasă în instanţă

Psihologul criminalist Tudorel Butoi a declarat, miercuri, la „ Marius Tucă Show”, că a identificat, în fotografiile efectuate la oasele găsite în cenuşa din casa lui Gheorghe Dincă, 42 de nasturi de blugi, ceea ce dă de gândit în condiţiile în care suspectul a spus că şi-a ars victimele.

Psihologul criminalist Tudorel Butoi a declarat, miercuri, că testul poligraf, la care urmează să fie supus Gheorghe Dincă, nu reprezintă o probă serioasă în instanţă, ci poate doar să aducă indicii în orientarea primelor cercetări.

Butoi mai spune că testul nu este obligatoriu pentru suspecţi.

„Testul poligraf nu este o obligaţie. Niciun procuror, nimeni nu poate să oblige niciun fel de suspect să facă testul poligraf. Există un principiu- dreptul persoanei de a nu se incrimina. „Nu vreau să-l fac.”(...) Ce este? E un drept al meu ca bănuit să apelez la testul poligraf, în speranţa mea deseori iluzorie că prin test vă demonstrez că nu sunt vinovat”, a explicat Tudorel Butoi, la „Marius Tucă Show”.

Psihologul criminalist a explicat, la „Marius Tucă Show” cum interpretează probele şi de ce sunt clare în privinţa a două crime.

„Probele astăzi vorbesc despre două crime.(...) Când vorbeşte Codul despre omor el zice <uciderea unei persoane> şi ca să dovedesc uciderea unei persoane în unele cazuri am şi posibilitatea de a oferi cadavru, cu autopsia, cu tot ce trebuie, dar am situaţia în care nu am din cadavru absolut nimic.

Cazul Cioacă”, afirmă Tudorel Butoi.

Potrivit acestuia, prima probă „de necontestat” este discuţia dintre Alexandra şi 112.

Psihologul criminalist Tudorel Butoi a declarat, miercuri, la „Marius Tucă Show”, că a identificat, în fotografiile efectuate la oasele găsite în cenuşa din casa lui Gheorghe Dincă, 42 de nasturi de blugi, ceea ce dă de gândit în condiţiile în care suspectul a spus că şi-a ars victimele.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Printre oase, am numărat eu 42 de nasturi de blugi. Nasturele de blug are specificitatea lui.

Număraţi de mine, după fotografii. 42 de nasturi şcosi din cenuşă. Şi cum vedem că are modul de operare de a introduce victima îmbrăcată cu totul, nasturii au calitatea de a nu se topi”, a declarat Tudorel Butoi, la „Marius Tucă Show”.

Psihologul criminalist a mai precizat că Gheorghe Dincă este un violator în serie aparte.

„Analiza comportamentală în curs de desfăşurare va aduce lămuriri vizavi de cum s-a născut, cum s-a creat ce antecedente sunt.

Dar din punctul meu de vedere, are o bizarerie acest Dincă. Dincă este un criminal, violator în serie- şi pe fondul acesta a avut cele două accidente- Luiza şi Alexandra. Dar este un prădător de tip animalic, care-şi aduce victimele la vuzuină, să le aibă sub control, cum fac vulpea, ursul, câinele, şi-şi îngroapă hrana în apropiere. este singurul caz în care găsim criminalitate în serie cu victime în acelaşi habitat cu făptuitorul”, a declarat psihologul criminalist.

Urmareste intregul interviu pe gandul.info

Citeste si: Previziuni karmice toamna 2019: Care sunt cele trei zodii carora le surade norocul

Citeste si: Va mai amintiti de surorile Cheeky Girls? Dezvaluiri neasteptate: de la faima din anii 2000, la probleme grave de sanatate si o datorie de 55.000 de euro la un hotel din Londra

Citeste si: Zodiac chinezesc SEPTEMBRIE 2019. Ce mesaj au inteleptii din Orient pentru tine