El a aparut in Statele Unite, din nevoia tot mai mare a unui preparat usor de gatit si de mancat, care poate fi produs la scara larga pentru clasa muncitoare. Se spune ca hamburgerul a fost botezat dupa un fel de mancare nemtesc, „friptura in stil Hamburg”.
La inceput, era vorba despre o simpla chiftea din carne tocata de vita, pusa intre doua chifle. In prezent, retetele de burger au evoluat intr-un mod spectaculos, pe piata aparand din ce in ce mai multe optiuni delicioase.
Iata care sunt recomadarile noastre:
1. Cheeseburger clasic
Nimic nu se compara cu un cheeseburger clasic, preparat numai din ingrediente naturale si gustoase.
Reteta originala include o chiftea suculenta din carne de vita, acoperita cu o felie subtire de branza Gouda topita, apoi desavarsita cu topping-uri proaspete: felii de rosii, ceapa, frunze de salata crocanta si castraveti murati. Totul este completat cu ketchup si mustar, pentru un gust clasic, autentic si absolut delicios!
2. Burger american BBQ
Cand ai pofta de un gust autentic, burgerul cu sos barbecue si inele de ceapa este tot ce ai nevoie.
Acesta contine una sau chiar doua chiftele din carne de vita, rondele de ceapa rosie sau inele de ceapa prajita, in crusta pane, castraveti murati si mult sos cu aroma intensa de gratar.
Daca ai pofta de un pranz american preparat ca la carte, poti comanda un burger delicios online, de aici. Va fi la tine acasa sau la birou in cel mai scurt timp posibil!
3. Burger crocant cu pui si sos de parmezan
Cei care nu agreeaza carnea rosie, dar apreciaza un burger bun, vor alege intotdeauna un preparat pe baza de piept de pui tavalit prin pesmet si ou, apoi prajit in ulei de calitate.
Asezonat cu sos de parmesan sau maioneza, castraveti murati si multa salata lollo crocanta, acesta se potriveste de minune cu o garnitura de cartofi wedges cu iaurt, lamaie si ierburi italienesti.
4. Burger picant cu ardei jalapeno
Daca iti place mancarea super picanta, vei adora aceasta reteta. Incearca un burger cu chiftea condimentata, din vita sau porc, asezonat cu celebrii ardei iuti jalapenos.
Burgerul poate contine si sos chilli sau maioneza picanta, asezonata cu seminte de ardei iute. Pentru a echilibra aromele, se adauga o portie de cartofi prajiti cu un sos racoritor pe baza de iaurt.
5. Burger norvegian, cu somon si rucola
Desi este mai putin celebru decat cheeseburgerul sau burgerul de pui, aceasta varianta deosebita incanta papilele oricarui gurmand ce adora pestele.
Burgerul are drept chiftea o bucata frageda de somon si este completat cu salata verde, rucola, lamaie si, eventual, un sos dulce, fructat. Chutney-ul de mango este o varianta perfecta, in acest sens.
6. Burger cu halloumi si legume la gratar
Chiar si un carnivor declarat va savura cu placere acest burger 100% vegetarian. O chifla cu seminte, felii fierbinti de branza halloumi si un mix de legume pregatite pe grill reprezinta o combinatie castigatoare.
Vinetele, dovlecelul, ardeiul copt si ciupercile se potrivesc perfect cu un sos usor picant, ierburi aromate si salata.
7. Burger cu pesto si rosii uscate
Daca iti place bucataria fusion si crezi ca burgerul vegetal reprezinta o blasfemie, incearca neaparat aceasta delicatesa. Este vorba despre o chifla unsa bine cu sos pesto din busuioc si parmezan, asezonat cu rosii uscate si salata din abundenta.
In ceea ce priveste „chifteaua”, ea poate fi inlocuita de o felie generoasa de mozzarella in crusta crocanta sau chiar de un mix de legume gustoase.
Acestea sunt unele dintre cele mai apreciate retete de burgeri. Data viitoare cand iei pranzul, comanda unul sau chiar prepara-l acasa, pe cont propriu. Orice varianta ai alege, vei avea un festin garantat!