Luni incepe scoala. Cum il pregatim psihologic pe copil

Autor: L.S.
Actualizat: 17 nov 2020, 08:50

După trei luni de vacanţă, copiii din sistemul public de învăţământ încep de săptămâna viitoare şcoala.

Recomandarea specialiştilor este ca în această ultimă săptămână liberă, părinţii să îi pregătească pe cei mici pentru perioada şcolară, în special pe cei care merg pentru prima dată.

" Pregătirea pentru şcoală trebuie făcută nu cu o oră sau cu câteva ore înainte, nu cu o zi înainte, fără a determina propriului nostru copil nişte anxietăţi „vai ce rău va fi la şcoală”. Trebuie să crească această încredere în propriile forţe, trebuie să-i mărească copilului câmpul de iniţiativă”, spune Mihaela Săhlean, psiholog, potrivit digi24.ro

Părinţii şi bunicii au metodele lor.

„Am început deja să îl trezesc un pic mai devreme, pentru că se trezeşte foarte târziu, la ora 10, uneori şi după ora 10. Azi, de exemplu, am revenit la ora 9, de mâine, la 8 şi jumătate şi tot aşa până în ziua respectiva ca să putem să-l trezim, altfel nu se poate”, spune o bunică.

„Chiar azi îi spuneam că la şcoală merg copiii mai mari, nu cei de grădiniţă, cei de grădiniţă sunt mai mici şi trebuie să înveţe lucruri noi. E foarte fericit şi abia aşteaptă”, declară un tată, potrivit aceleiasi surse.

Începem să recapitulăm, să mai scriem, să mai facem socoteli, să intre in ritm, dacă începe dintr-odată, e mai greu”, dezvăluie un bunic.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Alimentaţia constituie şi ea un factor important.

Din punct de vedere alimentar, trebuie să mergem pe alimente care conţin mult magneziu, care le dau o relaxare nervoasă în mod natural.

Orezul, pilafurile cu un pic de carne de pasăre, în special curcanul conţine precursor de serotonină, hormonul care ne dă stare de bine. Încercăm seara să le dăm lactate, ca să aibă un somn liniştit”, este sfatul Lygiei Alexandrescu, nutriționist.

sursa: digi24.ro

Citeste si: Gabriela Firea, vesti bune pentru parinti: cum sunt gradinitele si cresele din Bucuresti

Citeste si: Gheorghe Dinca a fost scos din arest. Procurorii DIICOT il vor audia astazi. Care este planul?

Citeste si: Socant! Lista victimelor lui Gheorghe Dinca. Mai multe copile si femei au fost abuzate sexual

 

Taguri: