A murit cel mai longeviv dictator din lume. Robert Mugabe avea 95 de ani

Autor: L.S.
Actualizat: 17 nov 2020, 11:00

Robert Mugabe, primul președinte din Zimbabwe după obținerea independenței țării, a murit la vârsta de 95 de ani, informează BBC.

Familia lui Robert Mugabe a confirmat că acesta avea probleme de sănătate.

El a fost președintele Republicii Zimbabwe din 1987 până în anul 2017. Între anii 1980 și 1987, Mugabe a fost prim-ministrul țării. Mugabe a fost acuzat că instituit o dictatură brutală. A fost cel mai longeviv dictator din lume. Robert Mugabe avea 95 de ani 

Situația economică a statului este deplorabilă, inflația ajungând în 2008 la 2,2 milioane de procente.

Populația suferă de foame, Mugabe răspunzând cererilor maselor cu măsuri brutale, care sunt condamnate de ONU și de organizațiile care militează pentru drepturile omului. Pe 21 noiembrie 2017 a fost prezentată demisia "cu efect imediat" ce au marcat sfârștiul a 30 de ani de conducere a Republicii Zimbabwe.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Andrei de la "Puterea dragostei" a aruncat bomba: Bia este indragostita de Livian! "Sa ii fie rusine..." Iata cum a reactionat Bianca si ce scandal s-a iscat intre concurenti!

Citeste si: Fara parinti, fara tara, fara identitate! Este povestea copiilor romani nascuti in Spania si abandonati acolo! Urmareste o ancheta tulburatoare despre un fenomen ignorat de statul roman, duminica, de la ora 14:30, la "Asta-i Romania"!

Citeste si: Mocanu, marturisire socanta despre asa-zisa relatie dintre Bia si Livian! "Alibi, pretext, bomba de plecare, motiv de revenire in casa!" Afla ce noi detalii uluitoare ies la iveala, MAINE, intr-o editie incendiara "Puterea dragostei", de la 11:00 si 17:00

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.