Echilibrul dintre viata profesionala si cea personala

Author: B.M.

Work-life balance se refera la combinarea muncii si a vietii personale si la indeplinirea cu succes a acestora.

Obtinerea unei armonii intre viata profesionala si cea personala tine de asumarea realitatii. Traim in timpurile in care putem lucra de oriunde, ne putem verifica email-ul in orice moment, pauza de masa se transforma intr-o sesiune de brainstorming.

Toate acestea duc la o imbinare dintre personal si profesional. Lipsa timpului liber duce la oboseala, frustrare sau chiar instrainarea de familie si prieteni. Trebuie sa ne amintim ca serviciul nu este cea mai importanta parte din viata noastra, dar nici nu trebuie neglijat.

Una dintre cele mai mari provocari ale omului modern este aceea de a ajunge la acest echilibru dintre viata personala si cea profesionala.

Presiunea de a lucra cat mai mult, de a obtine cat mai multe bonusuri la locul de munca, de a ajunge sa ai o cariera de succes sunt prezente in viata fiecarui angajat. Orice e mult si in excez dauneaza.

Nu exista o formula matematica pentru a defini acest echilibru, insa fiecare persoana il poate obtine. Totul depinde de prioritatile pe care fiecare om le are. Este alegerea fiecaruia ce alege sa puna pe primul plan, ce anume ii aduce satisfactii.

Trebuie sa invatam sa spunem “nu” sarcinilor suplimentare. Timpul pe care il dedicam hobby-urilor, relaxarii, destinderii totale este foarte important. Daca vrem sa reusim pe plan profesional, este important sa stim cum sa ne incarcam bateriile, sa ne deconectam si sa nu luam munca cu noi acasa.

Am auzit tot mai des faptul ca, hobby-ul transformat in cariera duce la o viata de succes. Orice ocupatie sau activitate careia o persoana i se dedica excesiv va deveni o sursa de oboseala si de stres.

Cel mai important lucru in atingerea echilibrului este sa renuntam la dorinta de a atinge perfectiunea. Punem presiune pe noi insine si sa ne bucuram de lucrurile si de oamenii din viata noastra.

Suntem intr-un continuu sprint, iar in timp ce cautam cu disperare sa satisfacem nevoile materiale uitam de nevoile sufletului. Asigura-te ca iti cunosti obiectivele pe termen lung si prioritizeaza-ti actiunile in functie de relevanta lor.

O meserie care iti ofera un program flexibil este cea de model de videochat in Bucuresti. Este o meserie care te va ajuta sa te bucuri si de viata persoanala. Asadar, daca si tu iti doresti un program flexibil, daca viata personala conteaza la fel de mult ca cea profesionala, este momentul sa faci o schimbare.

Alege unul dintre studiourile de videochat din Bucuresti si atinge acest echilibru dintre viata personala si cea profesionala. Unul dintre studiourile care ofera un program flexibil este Charm Studios. Fa cele mai bune alegeri pentru tine!

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.