Ce ață de brodat este necesară pentru o mașină de brodat industrială?

Author: O.P.
Actualizat: 20 nov 2020, 21:35

Pentru cei neavizați, a folosi ața de brodat pentru o cusătură normală nu reprezintă nici o problemă, la fel cum nici a folosi ața de cusut uzuală pentru broderii fine nu reprezintă ceva în neregulă. Croitorii profesioniști au argumentele lor, însă, în ceea ce privește utilitatea clară și precisă a mașinii de brodat, alături de ața de brodat special creată pentru cusături deosebite.

Motivele principale pentru care broderiile se pot realiza doar cu ajutorul papiotelor de ață specială au în vedere rezistența acestora, materialele din care sunt realizate și aspectul final oferit broderiei. O simplă ață de cusut nu poate oferi aceeași valoare, aceeași delicatețe, unei broderii fine, așa cum o face ața de brodat. Pentru a înțelege mai bine, explicăm punctual tipul și întrebuințarea aței de brodat.

Cu ce este diferită ața de brodat față de ața clasică de cusut?

Arta broderiei ne permite să decorăm țesăturile într-un mod deosebit și chiar să personalizăm piesele vestimentare. Aspectul final al acestora depinde în mare măsură de calitatea aței de brodat. În funcție de materialul din care este realizată, rezistența și aspectul broderiei vor fi diferite. Testarea rezistenței aței de brodat sau a oricărui tip de ață de cusut se face prin încercarea de rupere a acesteia. În mod evident, cu cât se va rupe mai ușor, cu atât rezistența și calitatea acesteia este mai îndoielnică. La polul opus, o ață pe care nu o putem rupe cu mâna va fi cea pe care ne putem baza pentru cusături de calitate.

Strict despre ața de brodat, folosită pentru țesăturile realizate cu mașina de brodat, trebuie să știm că ea poate fi realizată din diverse materiale precum: vâscoză (denumită mătase artificială), poliester, fibră transparentă sau metalică și, bineînțeles, bumbac. În funcție de tipul broderiei și de materialul pe care aceasta trebuie realizată, vom folosi ața potrivită. Iată câteva exemple:

 

  • Ața de brodat transparentă – este ideală, evident, pentru cusăturile invizibile, de tipul prinderii accesoriilor (paiete, pietricele, mărgele etc.) pe materialele subțiri, căci nu prezintă riscul de a se înnoda ușor;
  • Ața de brodat din vâscoză – se folosește pentru broderiile cu aspect impecabil, de lux, pentru că are un luciu deosebit, sau pentru cele care intră în contact direct cu pielea, căci vâscoza este unul dintre materialele non-iritante;
  • Ața de brodat metalică – este utilizată în mare parte pentru a oferi un aspect unic hainelor bisericești, însă nu numai. Orice piesă vestimentară ce se dorește a fi diferită și poate cu ceva influențe metalice impresionante, poate fi decorată cu o astfel de ață de brodat. Pentru a putea realiza un design frumos, va trebui să folosim, bineînțeles, o mașină de brodat industrială, performantă și cu funcții complexe de brodare;
  • Ața de brodat din poliester – are o utilizare mai largă, marele avantaj al acesteia fiind rezistența la temperaturi crescute, chiar de până la 95 de grade Celsius. Ca atare, ea se poate folosi pentru țesăturile folosite în condiții cu temperaturi ridicate sau pentru cele care necesită spălare la o asemenea temperatură.

 

Unde găsim ațe de brodat pentru mașinile de brodat profesionale?

Fiind produse de mercerie speciale, utilizate pentru cusături deosebite, ațele de brodat se vor găsi doar în magazinele de specialitate, centrate pe comercializarea produselor de croitorie (mașini de brodat, de cusut, de surfilat, papiote cu ață, ace de cusut, foarfeci, piese componente ale mașinilor de cusut, tipare și manechine de croitorie).

Pe piața din România, Bro Rom este una dintre cele mai de încredere astfel de companii, fiind, de altfel, și cel mai vechi furnizor Brother în România (brand renumit în producerea unora dintre cele mai performante mașini de cusut, brodat și surfilat). Site-ul firmei, brorom.ro, dispune de oferte irezistibile în fiecare categorie, prețurile fiind accesibile, iar serviciile de consiliere impecabile.

Cu alte cuvinte, o mașină de brodat performantă, la un preț corect raportat la calitatea oferită și la garanția primită, va putea fi comandată direct de pe site, urmând a fi livrată în cel mai scurt timp posibil. Desigur, tot la Bro Rom, pe site-ul masinidecusut.ro, se găsesc și ațe de brodat, precum și alte accesorii necesare, de înaltă calitate.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.