Cum purtam bijuteriile? Trucuri utile de care sa tii cont

Author: O.P.

Atunci cand te bucuri de o colectie impresionanta de bijuterii, ai nevoie de cateva sfaturi, pentru a le purta corect si a le asorta, in functie de evenimentul la care participi. Chiar daca nu trebuie sa tii cont de tendinte in ceea ce priveste purtarea bijuteriilor, sunt cateva trucuri de care te poti folosi, astfel incat bijuteriile sa te scoata in evidenta. Bijuteriile si accesoriile au un rol major in compunerea unei tinute, indiferent de tipul acesteia. Fara bijuterii, orice rochie scumpa, de seara, ar fi lipsita de stralucire. Afla cateva sfaturi utile despre purtarea corecta a bijuteriilor, din articolul de mai jos!

 

Poarta bijuteriile in functie de eveniment

Pentru a fi sigura ca nu vei da gres, este recomandat sa porti bijuteriile si in functie de ocazie. Astfel, daca la job poti purta un ceas, o pereche simpla de cercei sau bratari Pandora, pentru o ceremonie, vei opta pentru bijuterii elegante, cu strasuri. Pentru ca bijuteriile pun in evidenta orice tinuta, alegerea lor devine cea mai dificila atunci cand te casatoresti. In ziua nuntii, este necesar ca miresele sa poarte cel mult doua bijuterii, fie bratara sau cercei, fie cercei si colier. Totodata, accesoriile trebuie alese in functie de voal. Daca alegi un voal care sa-ti acopere fata in ziua cea mare, nu este recomandat sa optezi pentru cercei candelabru. Bijuteriile ideale pot fi alese si in functie de rochia de mireasa: pentru o rochie fara umeri, poti purta cercei lungi iar daca rochia are decolteu, vei avea nevoie si de un colier.

Poarta bijuteriile in functie de anotimp

Bijuteriile pot fi purtate si in functie de anotimp, tinand cont de faptul ca accesoriile de vara nu seamana cu cele pentru toamna sau iarna si invers. Daca pe timp de vara poti sa porti bijuterii colorate, din diferite materiale, asortate la rochite inflorate, bijuteriile pentru iarna se schimba. In anotimpul rece, este indicata purtarea bijuteriilor din aur sau argint sau bijuteriile din lemn, in nuante de gri, maro sau portocaliu. Accesoriile in tonuri neutre sau calde sunt cele mai indicate pentru sezonul rece.

Poarta bijuteriile in functie de culoarea parului sau a tenului

Poate parea greu de crezut, dar bijuteriile se pot asorta de minune si cu tenul sau cu parul tau. Astfel, daca ai parul castaniu, te bronzezi destul de usor si ai ochii caprui sau verzi, poti opta pentru pietre pretioase, precum ametist sau safir, care iti vor pune in evidenta trasaturile fizice. Pentru femeile cu parul blond, tenul deschis si ochii albastri sau verzi, se vor potrivi de minune bijuteriile din argint sau aur alb. Accesoriile din aur galben nu vor face altceva decat sa iti dezavantajeze tenul, asa ca uita de folosirea lor. Ai parul roscat si ochii verzi sau caprui? Bijuteriile din aur roz sau galben iti vor fi aliate de nadejde. Pentru femeile cu parul negru si tenul deschis, sunt potrivite bijuteriile din aur alb sau argint si pietrele pretioase, ca diamantul sau rubinul.

Atrage atentia cu ajutorul accesoriilor

Cu ajutorul accesoriilor potrivite, poti atrage atentia asupra zonei gatului, a mainilor si a picioarelor, in functie de preferinte. Pentru a pune accent pe zona gatului, poti alege sa porti cercei si coliere, care ofera un plus de eleganta coafurii tale si evidentiaza croiala bluzei sau a rochiei pe care o porti. In acest caz, bijuteria care iese in evidenta trebuie sa fie perechea de cercei sau colierul. Pentru zona mainilor, poti alege inele, bratari simple, ceasuri, in functie de materialele preferate si de culorile care te avantajeaza. Accesoriile pentru picioare sunt bratarile pentru picior, pe care le poti alege in functie de modele si culori.

 

Indiferent de bijuteriile pe care alegi sa le porti, acestea trebuie sa iasa in evidenta prin design, culoare sau model, astfel incat sa-ti puna in evidenta intreaga tinuta.