#Lifedentist - un concept marca Life Dental Spa, care pune pacientul pe primul loc

Author: O.P.
Actualizat: 20 nov 2020, 23:40

Dacă nu ați auzit încă de conceptul #Lifedentist – un concept marca Life Dental Spa, nu vă 

îngrijorați, pentru că veți auzi tot mai des de el de acum înainte. Și asta nu neapărat pentru că este unul nou, „la modă”, trandy, dacă doriți, ci pentru că #Lifedentist este un concept prin care medicul stomatolog vă pune pe dumneavoastră, pacientul, pe primul loc, iar Stomatologia Holistică, despre care cu siguranță veți tot auzi, este noua perspectivă inovatoare adusă de medicii clinicii Life Dental Spa stomatologiei clasice, o adevărată împrospătare a tratamentelor și a relației medic-pacient.

Ce înseamnă să fii un #Lifedentist?

Un #Lifedentist este un medic stomatolog preocupat nu numai de sănătatea orală a pacienților săi, deci de „bucățica lui”, după cum s-a încetățenit deja în folclorul urban, ci și de sănătatea generală a pacienților, de stilul lor de viață, de alimentația acestora, cu obiceiurile lor, fie ele sănătoase ori de evitat, pentru că specialiștii Clinicii Life Dental Spa, pe lângă faptul că vă vor trata problema pentru care ați ajuns la consultație, încearcă să înlăture CAUZA care a dus la apariția acesteia. Cu alte cuvinte, să fii #Lifedentist înseamnă să știi pe de rost istoricul medical al pacienților tăi și să ai cât mai multe informații despre felul în care aceștia trăiesc și au grijă de ei înșiși, deci să te preocupe viața pacienților tăi per ansamblu. Apoi, tot în calitate de #Lifedentist, ai datoria, când recomanzi tratamentul stomatologic, să le propui pacienților tăi proceduri minim-invazive asupra corpului uman, cum ar fi, de pildă, tratamentul cu LASER, să le oferi pentru tratarea cariilor dentare numai plombe NON-TOXICE și, mai ales, să îi convingi să renunțe la obiceiurile proaste. Trebuie să-i îndemni să reducă drastic consumul de zahăr, sub orice formă ar ajunge el în organism – băuturi carbogazoase, dulciuri, mâncăruri tip fast food etc., și să renunțe la obiceiurile proaste, deci să-i faci să înțeleagă că dantura lor nu e nici spărgător de nuci, nici tirbușon, ci trebuie folosită numai la ce a fost proiectată de mama-natură – adică la masticație.

V-ați programat deja la Life Dental Spa? Iată ce vă așteaptă!

#Lifedentist-ul va analiza împreună cu dumneavoastră cauzele care au dus la apariția problemei de sănătate pentru care v-ați programat la o consultație, apoi veți stabili împreună, ca o echipă, un protocol  menit să readucă echilibrul în viața dumneavoastră. 

Probabil, la o primă consultație ați ajuns la Life Dental Spa cu gândul să vă „tratați parodontoza cu LASER”, sperând ca după o intervenție rapidă să scăpați de această grijă pentru tot restul vieții. Din această pricină, într-o primă fază, specialistul Life Dental Spa vă va explica mecanismele bolii, care au fost factorii vinovați de apariția ei, vă va oferi informații despre cum și ce anume ar trebui să mâncați pentru ca astfel de probleme să nu recidiveze, dar și despre factorii agravanți (anumite afecțiuni cronice) și despre obiceiurile proaste, la care veți fi sfătuiți să renunțați – fumat și consumul de alte substanțe nocive danturii, dar și sănătății generale.

În a doua etapă a consultației, #Lifedentist-ul vă va examina cu ajutorul camerei intra-orale cavitatea bucală, în detaliu, iar dumneavoastră veți putea vedea problemele, ceea ce sperăm că vă va motiva ca pe viitor să vă îngrijiți mai bine.

4 Sfaturi date de #Lifedentis pentru acasă

  1. Cei mai mulți dintre noi ne îngrijim dinții după ureche sau, de ce să nu recunoaștem, mai deloc. De aceea, #Lifedentis-ul Life Dental Spa ne va arăta în cabinet cum să ne periem corect și eficient dinții, urmând să aplicăm aceeași tehnică la noi acasă. 
  2. Tot specialistul Life Dental Spa ne va sfătui și ce pastă și ce tip de periuță de dinți să alegem.
  3. Folosirea aței dentare este, de obicei, un punct sensibil pentru cei mai mulți pacienți, care se plâng de dureri și / sau sângerări gingivale la folosirea ei. De ce se întâmplă acest lucru? Pentru că, de multe ori, tehnica folosită este deficitară, astfel că specialiștii clinici Life Dental Spa vă vor învăța cum să o folosiți corect. 
  4. Atunci când vorbim de prezența unor carii dentare care întrețin inflamația și dau dureri gingivale, o igienizare corectă acasă nu va mai fi suficientă, așa că veți fi sfătuit să revenit la cabinet pentru un DUȘ BUCAL – o alternativă pe care #Lifedentiștii Life Dental Spa o recomandă pentru igienizarea interdentară.

Cum tratează Parodontoza un #Lifedentist?

Tratamentul bolii parodontale cronice profunde (parodontoza) sau a celei superficiale (gingivita) presupune, în primul rând, investigații specifice și proceduri individualizate. De pildă, o radiografie panoramică va fi obligatorie pentru a se putea evalua nivelul osos, prezența eventualelor carii, impactul tratamentelor anterioare și starea implanturilor, în cazul în care acestea există. Pentru forma mai ușoară a bolii, se aplică un protocol cu mai puține ședințe de tratament, dar schimbările pe care va fi nevoie să le facă pacientul în viața lui de zi cu zi pot fi asemănătoare cu cele din formele profunde.

 #Lifedentis va vorbi cu dumneavoastră despre posibilitatea renunțării la fumat, la produsele ce conțin zahăr și chiar la alimentele procesate și slabe calitativ nutrițional, în vederea alinierii dentare în contextul vindecării sau menținerii rezultatelor după tratamentul parodontozei.

Apoi, pe baza tuturor datelor analizate prin radiografie, parodontograma și discuția cu pacientul,  #Lifedentis va stabili împreună cu dumneavoastră un Protocol Holistic. Veți afla numărul de ședințe necesare tratamentului pe care-l veți urma (între 2 și 4 ședințe, în mod obișnuit), vi se vor explica în amănunțime manoperele pe care medicul le va efectua pe dinții dumneavoastră și vi se vor recomanda diverse schimbări ale stilului de viață – schimbări în dietă, în igiena orală, în regimul de odihnă și în gestionarea stresului. De asemenea, specialistul Life Dental Spa vă va recomanda suplimente pe toată durata tratamentului, dar și pe o perioadă de timp după pentru susținerea refacerii organismului.

BOX: #Lifedentis Dr. Cristina Obreja - carte de vizită

Dr. Cristina Obreja, medic fondator al clinicii stomatologie Life Dental Spa, este cea care inspiră întreaga echipă să urmeze principiile Stomatologiei Holistice și să îmbrățișeze conceptul de #Lifedentis. De aceea, Life Dentiștii clinicii insistă ca tratamentele stomatologice să fie realizate din perspectiva întregului organism, deoarece omul nu poate fi tratat pe bucățele, ci este un ansamblu de factori fizici, psihici și emoționali, iar tratamentele recomandate în această clinică vor fi mereu cele minim-invazive, cât mai conservative pentru dinți și pentru celelalte țesuturi orale.

Dr. Cristina Obreja este medic specialist în LASER stomatologic și folosește această tehnologie de ultimă generație pentru tratamentul gingivitei, al parodontozei, pentru tratamentul cariilor FĂRĂ durere, pentru albirea dentară LASER și pentru multe alte servicii dentare asistate LASER. Dr. Obreja a absolvit un master în stomatologie LASER în cadrul Universității din Aachen, Germania, și a participat la multe cursuri și conferințe dedicate acestui domeniu de top în întreaga lume, dar care în România se află doar în faza de pionierat.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.