TOP 5 piese pe care e mai bine sa le cumperi de la dezmembrari

Author: B.M.
Actualizat: 21 nov 2020, 16:50

Autoturismele sunt mereu supuse defectarilor, mai ales pe drumurile din Romania.

Gropile si denivelarile pot veni foarte des de hac multora dintre piesele masinii tale, dar acestea se pot uza si de la utilizarea indelungata sau un stil de condus care nu este mereu cel mai corect. Cum problemele pot aparea destul de frecvent, costurile reparatiilor pot fi destul de mari, daca alegi mereu pentru piese noi. Astfel, varianta pieselor cumparate de la dezmembrari devine o posibilitate de luat in calcul si care se poate dovedi a fi o optiune inspirata in multe cazuri. Totusi, nu toate piesele se recomanda a fi inlocuite cu unele second hand, insa noi iti propunem o lista cu cinci componente pe care nu este necesar sa le achizitionezi in stare noua, ci le poti cumpara si de la dezmembrari auto

De ce sa cumperi de la dezmembrari auto?

Magazinele de dezmembrari vand, in general, piese originale si de foarte buna calitate, in pofida ideii ca sunt componente la mana a doua. Avantajul principal al magazinelor care vand astfel de piese consta in faptul ca ofera pe piata piese originale, la preturi foarte bune, mult mai mici decat daca ar trebui sa le achizitionezi noi. Cu unii comercianti poti chiar sa negociezi pretul, ceea ce te poate ajuta sa obtii o oferta si mai buna decat ai fi crezut initial. Nu toate piesele prezinta semne de uzura, intrucat majoritatea sunt obtinute de la autoturisme dezmembrate din cauza unor defectiuni de alta natura. Comerciantii de astfel de piese ofera garantie pentru piese, precum si factura, astfel ca ai siguranta ca nu vei fi tras pe sfoara. Daca alegi sa cumperi de la dezmembrari, contribui si la protejarea mediului inconjurator, pentru ca o piesa cumparata la mana a doua inseamna o piesa noua in minus vanduta. Practic, reciclezi prin reutilizarea unei componente care altfel ar fi ajuns la gunoi. 

Portiere

Portierele sunt printre cele mai populare produse vandute de magazinele de dezmembrari auto. Nu in putine randuri se poate intampla ca una dintre portiere sa ti se infunde sau sa se defecteze din alte motive. In conditii normale, o astfel de piesa costa foarte mult si poate fi si dificil de gasit, in functie de modelul masinii pe care o conduci. Magazinele de dezmembrari ofera o alternativa si te poate ajuta sa gasesti portiera potrivita pentru autoturismul tau. Piesele de acest fel vandute la dezmembrari sunt in stare impecabila, nu prezinta zgarieturi si nici alte semne de uzura, pentru ca nimeni nu ar cumpara o portiera care nu se prezinta in stare buna. 

Faruri

Accidentele auto sunt inevitabile. Poti da cu masina peste un animal, o poti lovi intr-un stalp sau te poti ciocni cu un alt autoturism. Cert este ca, aproape de fiecare data, farurile sunt expuse impactului. Inlocuirea unui far cu unul nou poate fi destul de dificila si costisitoare, iar solutia magazinelor de dezmembrari iti vine din nou in ajutor si in acest punct. 

Jante

Cum fiecarui sofer ii revine obligativitatea de a schimba seturile de cauciucuri odata cu venirea iernii, o investitie intr-un set de jante poate fi la fel de necesara. Oricum, pretul acestor componente poate fi destul de piperat, daca alegi sa le cumperi in stare noua. Jantele de la dezmembrari auto sunt, in general, in stare buna de functionare si te pot ajuta sa treci cu usurinta prin iarna. 

Geamuri

Geamurile autoturismului sunt si ele componente expuse in permanenta pericolelor. Inlocuirea unui geam poate ajunge sa te coste foarte mult, iar varianta dezmembrarilor, unde poti gasi un geam luat de pe o masina identica cu a ta, este cat se poate de agreabila. 

Capota

Daca ai o capota infundata, foarte zgariata sau care prezinta orice alt tip de defectiuni greu de reparat, o poti inlocui tot prin intermediul magazinelor de dezmembrari auto. Sansele sa gasesti una de pe un model de masina similar cu cel pe care il conduci sunt destul de mari.

Piesele auto specifice caroseriei si interiorului masinii sunt foarte populare atunci cand vine vorba despre magazinele de dezmembrari auto, iar tu poti scapa ieftin si repede de probleme care altfel ar fi dificil de rezolvat.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.