Copilul tau are nevoie de carti pentru scoala? Cumpara-le dintr-o librarie online!

Author: B.M.
Actualizat: 21 nov 2020, 19:15

Prima luna din anul scolar a trecut extrem de repede si suntem convinsi ca toti scolarii, indiferent de varsta, s-au acomodat deja.

Scoala este cea mai frumoasa etapa din viata unui om. Reprezinta perioada in care fiecare copil descopera care sunt hobby-urile lui, incepe sa inteleaga mai bine lumea care il inconjoara si tot atunci se pun si bazele unor obiceuri sanatoase, printre care si cititul. Il puteti incuraja oferindu-i carti adecvate varstei, pe care le puteti cumpara dintr-o librarie online. In continuare va prezentam cateva carti pe care este bine sa le aveti in biblioteca. 

Pentru ca un copil sa se transforme intr-un adult sanatos, are nevoie sa stie cum functioneaza corpul sau. Este bine sa le spuneti de la cele mai fragede varste unde ajunge mancarea, sa le aratati unde este stomacul, sa le spuneti de ce este bine sa se spele pe dinti si multe alte lucruri de baza, pe care cei mici le pot intelege. Iar mai tarziu, in scoala, le puteti cumpara carti despre corpul omenesc care sa le explice mai bine procesele fiziologice. Astfel, vor invata singuri de ce este bine sa faca miscare in fiecare zi, de ce sa manance sanatos si sa evite excesele, de ce sa nu se teama de medici si cat de importanta este preventia. Iar toate acestea pot fi intelese doar daca ei stiu cum functioneaza corpul uman. Asa ca va recomandam Marea carte a corpului omenesc, de Anne Royer. Este o enciclopedie ilustrata, pe intelesul copiilor, care curprinde chiar si intrebari si teste. 

Din nici o locuinta nu ar trebui sa lipseasca un DEX (Dictionarul Explicativ al Limbii Romane) si cu atat mai mult daca aveti copii care merg la scoala. Noi va recomandam un Dictionar explicativ al limbii romane de azi - cu cd-rom, care se adreseaza limbii romane contemporane si cuprinde atat termeni de baza, neologisme, dar si arhaisme si regionalisme. 

Pentru ca pasiunea pentru citit se dezvolta in primii ani de viata, in continuare o sa va prezentam carti pe care copiii le vor gasi atractive si care ii vor indemna sa iubeasca lectura. Harry Potter si piatra filosofala. Harry Potter Vol. 1 este fara indoiala una dintre cele mai iubite carti din lume, atat de catre copii, dar si de catre adulti. De la lansarea cartii si pana acum, milioane de copii au cunoscut pasiunea pentru lectura datorita acesteia. 

O alta carte ideala pentru scolari este Micul print, de Antoine de Saint-Exupery. Probabil v-o amintiti si voi cu drag. Este mai mult decat o lectura pentru copii: este o carte despre responsabilitate, despre copilarie, prietenie, pe alocuri despre singuratate, despre toleranta si despre cat de importante sunt valorile umane. 

Iar ultima carte pe care v-o recomandam astazi este Calatoriile lui Guliver, de Jonathan Swift. Este o carte iubita atat de copii, dar si de catre adulti, o carte care cucereste prin umor si prin modul in care este prezentata lumea fantastica in care se desfasoara actiunea. 

Ce parere aveti despre cartile prezentate? Speram sa le includeti in biblioteca voastra si a copiilor vostri cat mai curand! 

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.