Panourile radiante si avantajele acestora – cat sunt de bune si ce le recomanda

Author: B.M.
Actualizat: 22 nov 2020, 02:10

Panourile radiante s-au facut remarcate pe nisa de sisteme de incalzire prin aspectul compact si design simplist, insa mai ales prin eficienta.

Sunt o modalitate de incalzire moderna, nu mai implica necesitatea unei centrale. In comparatie cu alte resurse, cum ar fi consumul de gaz, panourile electrice sunt mai convenabile.

Astfel de panouri radiante folosesc radiatii cu infrarosu, desigur ca invizibile pentru ochiul uman. Aceasta radiatie incalzeste corpurile din preajma, peretii inclusiv, ceea ce face ca la randul lor sa emane caldura si sa mentina confortul termic in incapere.

Interesant este si modul in care se instaleaza, pe tavan sau (pe perete), in zona centrala. Asta inseamna din start avantajul de a nu ocupa spatiul din incapere. Pentru ca se prezinta sub forma unei placi albe, asemenea unui tablou, se mascheaza pe plafon destul de bine. In plus, avand in vedere ca este amplasat intr-un loc inaccesibil, nu exista riscul de a atinge suprafata sa fierbinte. Pentru astfel de panouri se admite temperatura maxima de pana la 130 de grade.

In magazinele de profil se regasesc astfel de panouri ElectricSun sub diferite marimi, astfel incat aceste sisteme se preteaza si in spatii de o anumita capacitate.

Avantajele panourilor radiante

  • Fata de alte sisteme de incalzire precum centralele termice si radiatoarele, ce au nevoie de proiecte si de montaj complex, panourile radiante electrice simplifica situatia. Costurile de achizitie, dar si de montaj sunt semnificativ mai mici, iar punerea in functiune a unui astfel de panou se refera la cateva ore, dupa realizarea montajului. Nu vor fi necesare lucrari complexe sau alte instalatii.
  • Sistemul de incalzire electrica cu panouri radiante este recomandat si pentru incaperi inalte, mai mari de 3 metri. Poate fi o completare a unui alt sistem de incalzire care nu face fata.
  • Incalzirea cu panouri radiante infrarosii inseamna si avantaje medicale, beneficii resimtite de corpul uman: nu usuca aerul, deci este o alegere buna pentru cei suferinzi de astm sau care au afectiuni reumatice severe, nu circula aer in incapere, stimuleaza circulatia sanguina, printre altele.
  • Au o durata de viata foarte mare si in tot acest timp nu impun intretinere speciala.
  • Sunt ecologice, nu degaja fum, noxe.
  • Instalarea este usoara si nu costisitoare, ce trebuie realizata de electrician. Asadar beneficiarul nu depinde de alt personal, calificat, de o echipa care sa puna in functionare sistemul de incalzire.
  • Risc scazut de poluare, incendiu, deci prezinta siguranta in utilizare.
  • Incalzire imediata – panourile se incalzesc imediat dupa pornire, ceea ce face ca pentru beneficiar sa insemne un confort sporit pentru ca nu trebuie sa astepte mult pana cand are caldura in incapere sau nu trebuie sa pregateasca din timp sistemul de incalzire.

Preturi

Pentru a se dovedi eficient, panoul cu infrarosu va fi ales conform puterii necesare de incalzire raportat la incaperea unde va fi amplasat, cat de mare este aceasta. Astfel, consilierea va face diferenta, iar in acest sens cei de la ecojoy.ro arata disponibilitate oricand.

Asadar, nu se poate spune cu ce buget poate cineva sa isi doteze casa cu panouri de acest gen. Pot fi singurele sisteme de incalzire sau cele care le completeaza pe altele deja existente – incalzire clasica prin radiatoare, centrala termica, incalzire sub pardoseala etc.

Un panou ElectricSun alb, cu dimensiuni 103x63x2 cm, de 600W poate avea un pret de sub 1000 de lei, oferta aceasta fiind regasita in cadrul aceluiasi magazin online amintit, ecojoy.ro.  Nu depaseste 4 kg si poate fi livrat prin curierat, ceea ce va dura nu mai mult de 3 zile. Vine la pachet cu certificatul de calitate si garantia produsului, de 5 ani.

In functie de dimensiuni si putere, preturile cresc. In raport cu avantajele pe termen lung, cu investitia doar o data facuta si durata lunga de viata pe care o au, pretul este foarte bine justificat.

Trecerea aceasta de la sisteme de incalzire mari, la cele mai minimaliste, eficiente, care va scapa de proiecte ample poate fi facuta oricand. Din nou, un avantaj va fi acela ca nu trebuie asteptat sezonul cald pentru a putea face schimbari.

Pentru oferte de panouri radiante ElectricSun, ecojoy.ro este o recomandare.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.