La shopping de anvelope pentru mașină în online

Author: B.M.
Actualizat: 22 nov 2020, 07:40

Sezonul rece își face simțită prezența și trebuie să ne gândim la schimbarea anvelopelor mașinii și pregătirea ei pentru iarnă.

În cazul în care nu avem deja un set de anvelope de iarnă pregătite, este timpul să ne căutăm unele, fără să intrăm în criză de timp.

Cum găsim cele mai bune oferte de anvelope?

Cumpărarea unor anvelope noi pentru mașină, fie că sunt de vară sau de iarnă, nu este o sarcină tocmai ușoară. Ofertele sunt numeroase, fie că este vorba de magazine fizice, fie că ne uităm pe internet. Alegerea nu este ușoară, pentru că sunt criterii obiective, dar și destule subiective, după care ne ghidăm.

O vizită prin magazinele de specialitate care comercializează anvelope necesită timp și răbdare. Cei care le posedă pe amândouă cheltuie destul de multă energie până fac o alegere. Fie au de străbătut orașul dintr-o parte în alta pentru a vedea 2-3 magazine și a avea o idee despre ofertele mai avantajoase, fie nu găsesc întotdeauna în stocul magazinelor un model anume de anvelopă.

Ca o alternativă la metoda clasică de achiziționare a anvelopelor, se dezvoltă tot mai puternic comerțul online, care cucerește și segmentul pieselor și accesoriilor auto. Găsim tot mai multe magazine online de anvelope, fiecare dintre ele venind cu avantaje certe față de cele fizice.

Căutarea unor anvelope noi se poate face mult mai comod, din fața unui calculator, sau chiar de pe telefonul mobil, care ne însoțește pretutindeni. Cu o simplă căutare, avem acces la zeci de magazine online de anvelope, iar oferta este vastă. Spre deosebire de un magazin fizic, pe ”rafturile” virtuale au loc mult mai multe modele de anvelope. Acestea pot fi sortate foarte rapid după diverse criterii, în funcție de interes, iar stocul poate fi verificat instant.

Având costuri mai mici de operare decât un magazin fizic, platformele online au posibilitatea să afișeze periodic oferte de anvelope, așa că se pot economisi și ceva bani la o sesiune de shopping. Alte magazine online, care au și servicii adiacente, pot oferi pachete care includ și montarea gratuită sau verificarea jantelor odată cu achiziționarea unui set de anvelope. Pentru cumpăraturi peste o anumită valoare și transportul poate fi gratuit, lucru deloc de neglijat, având în vedere că sunt produse voluminoase.

Aceste avantaje ar trebuie să fie suficiente pentru a vă convinge că merită să vă căutați următoarele seturi de anvelope într-un magazin online. Iar această perioadă din an vă oferă un prilej bun să rezolvați repede această problemă și să nu riscați să fiți ”luați prin surprindere” de iarnă sau de agenții de circulație.

Conform prevederilor Codului Rutier, în cazul în care se deplasează pe drumuri acoperite de zăpadă fără anvelope de iarnă, șoferii riscă amenzi între 1.305 și 2.900 de lei. De asemenea, pe lângă amendă, se va reține certificatul de înmatriculare sau de înregistrare ori dovada înlocuitoare a acestuia.

O vizită virtuală într-un magazin online de anvelope ne poate asigura drumuri liniștite și sigure și în această iarnă.