Magazin de biciclete în București - o piața în creștere, cu cerere și oferta pe masura

Author: B.M.
Actualizat: 23 nov 2020, 09:25

Magazinele de biciclete au devenit din ce în ce mai prezente în București în ultimii ani, profitand de trendul ascendent al mijloacelor de transport eco și de dorința celor tineri, în special, de a face putina miscare în drumul spre munca.

In plus, aglomerația din trafic a contribuit în mod substanțial la decizia de a lasa masina acasă și de a încerca bicicleta.

Dacă vom căuta "biciclete București" pe internet, Google ne arată în doar cateva secunde cel puțin 30 de magazine (fizice) de biciclete pe care le putem vizita pentru a ne alege "bolidul" pe 2 roti pe care il dorim. Fiecare dintre aceste magazine are specificul său, ori încearca sa se pozitioneze cumva diferit fata de concurenta. Unii mizează pe o nișă anume, de tipul biciclete electrice sau magazin de biciclete MTB. Altii incearca sa atraga oamenii oferind și reparatii pentru biciclete, sau chiar service pentru bicicletele achizitionate din respectivul magazin.

O specializare cat se poate de profitabilă este cea legată de biciclete pentru copii, ori biciclete pentru femei. Cele doua categorii sunt mai "vulnerabile" atunci cand vorbim despre achiziții sau reparații, de aceea cercetarea înainte de decizia de cumparare este mai temeinica. Iar precizarea făcută de un anume magazin ca se ocupa în mod dedicat de biciclete pentru copii poate fi exact acel imbold de care un părinte are nevoie pentru a-l alege.

Un magazin de biciclete din București trebuie sa aiba, în mod obligatoriu, și un magazin online, pentru a oferi celor grabiti oportunitatea de a cerceta rapid oferta și prețurile. Cele mai multe achiziții se fac, însă, în magazinul fizic, acolo unde bicicleta poate fi văzută, testată, pipaita și luată acasă. Tot atunci și tot acolo se pot face și diverse achiziții de piese pentru bicicletele de acasă, ori chiar pentru cea care urmează sa fie cumparata. Astfel se combina oferta de magazin de biciclete cu cea de service de biciclete, o situatie ideala pentru proprietari. Practic, pentru a supraviețui în fata concurentei, aceasta "dubla specializare" a devenit obligatorie pentru toate magazinele de biciclete, care, în marea lor majoritate, se ocupă acum și de diverse reparații pentru biciclete. De aceea, dacă va interesează un magazin de biciclete în sectorul 4, cu siguranța va veți alege și cu un service de biciclete în sectorul 4. Ceea ce, din punctul de vedere al clientului, nu este deloc un lucru rău.

Dat fiind trendul ascendent de adoptare a mijloacelor de transport "alternative" despre care scriam și la începutul articolului, e destul de clar ca numărul de magazine de biciclete va crește considerabil în perioada următoare. Ramane de vazut ce tipuri de servicii se vor mai adăuga celor clasice și ce alte modalități vor găsi proprietarii pentru a lua fata concurentei. Sunt mari șanse ca în curand un bikeshop sa fie nevoit sa aibă și un bar dedicat, poate și o zona de dating ori, cine știe, un serviciu de "rent a biker" pentru cei care vor sa iasă în oraș cu bicicleta dar sa și bea doua beri în seara respectivă. Doar timpul ne va arăta dacă vreuna dintre aceste idei de afaceri va fi fezabilă, inclusiv dacă "explozia" de magazine de biciclete va fi sustinuta de piață.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.