Revelion în Deltă - Ghid util pentru doritori

Author: B.M.
Actualizat: 12 nov 2019, 09:45

De obicei, românii preferă să aleagă ca destinaţie pentru Revelion o staţiune montană, de pe Valea Prahovei, însă în ultimii ani, această zonă a devenit din ce în ce mai aglomerată, iar drumul până acolo a devenit o problemă pentru mulţi şoferi.

Tocmai de aceea, îţi recomandăm o nouă destinaţie pentru Revelionul de anul acesta – Delta Dunării. Spre deosebire de ofertele tradiţionale, Delta vine cu un alt cadru şi cu o mulţime de experienţe inedite, care derivă din multiculturalitatea judeţului Tulcea. Pentru cei care nu au ajuns până acum în Delta Dunării, am pregătit un mini-ghid, care cuprinde toate detaliile necesare despre aceasta destinaţie în perioada sărbătorilor.

Cum se sărbătoreşte Anul Nou în Delta Dunării?

În Deltă, sărbătorile de iarnă sunt organizate atât pe rit nou, cât şi pe rit vechi, datorită comunităţilor de ruşi lipoveni şi ucraineni, care locuiesc în zonă. De obicei, Anul Nou este sărbătorit într-un stil tradiţional, în judeţul Tulcea. Dacă vrei să serbezi trecerea dintre ani în Delta Dunării o poți face într-un hotel de 4 stele la Green Village. Au un pachet special de sărbători care cuprinde cazare în Deltă de Revelion pentru o perioadă de trei zile. În timpul sejurului de Anul Nou oaspeţii se pot bucura de o cină festivă, de un brunch, o ieşire la malul mării şi de momente de relaxare cu proiecţii de filme, biliard, tenis de masă sau şedinţe la spa.

Cum e Delta Dunării în timpul iernii?

Deşi Delta Dunării este o destinaţie perfectă pentru vacanţa de vară, această zonă este la fel de frumoasă şi iarna. În timpul sezonului rece, când nu mai există la fel de multă vegetaţie, poţi să vezi delta mult mai bine. De asemenea, din cauza schimbării de climă, o parte dintre păsările migratoare rămân în continuare în Deltă, iar canalele sunt mult mai libere şi mai uşor de vizitat. În plus, poţi opta oricând pentru o plimbare cu ghidul, care îţi va prezenta cele mai frumoase poveşti ale locului.

Cât costă un Revelion în Delta Dunării

Pentru a petrece Revelionul în Delta Dunării trebuie să scoţi din buzunar în jur de 325 de euro, de persoană, pentru un sejur de trei nopţi. Dar este important să știi că ai incluse 3 mese pe zi, deci pensiune completă la care se adaugă cina festivă, un brunch pe 1 ianuarie, plimbările și evident distracția. Green Village oferă pachete avantajoase, astfel că destinația Deltei Dunării devine încă o dată și mai atractivă.

Revelionul între Deltă și Marea Neagră poate fi o alegere inspirată de a petrece noaptea dintre ani. Pe lângă faptul că drumul până acolo va fi mai puţin aglomerat, vei avea parte de experienţe inedite, pentru că nu mulţi oameni au ocazia de a admira frumuseţea Deltei în timpul iernii. În plus, te vei putea distra şi relaxa departe de agitaţia din oraş şi vei avea ocazia de a vedea care sunt tradiţiile de Anul Nou din zona respectivă.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.