KRUK Romania: Pareri despre un comportament financiar cat mai bun

Author: O.P.
Actualizat: 22 nov 2021, 00:05

Majoritatea oamenilor au imprumuturi, aceasta este o realitate pe care nu o putem nega.

Pentru unii romani acest lucru a devenit un stil de viata, iar pe termen mediu si lung, cand nu se mai tine cont de veniturile lunare atunci cand cheltuieste excesiv, totul se transforma intr-un comportament nociv, care poate sa lase urme adanci.

E mult mai corect, mai “sanatos mental”, sa ne platim la timp datoriile, pentru ca astfel scapam de un stres inutil. Nimeni nu vrea sa aiba probleme din ce in ce mai mari nu doar pe plan financiar, dar si in ceea ce priveste sanatatea si relatiile sociale, din pricina ca nu si-a achitat sumele datorate la momentul in care trebuia sa o faca. Amanarile sunt periculoase in orice domeniu de viata, dar mai ales cand avem de stins datorii.

KRUK Romania - companie membra a Grupului KRUK, liderul pietei de management al creantelor din zona Europei Centrale, pune acum la dispozitia consumatorilor notiuni de educatie financiare, pentru a oferi clientilor sai posibilitatea de a intelege mecanisme financiare simple.

Clientii companiei sunt persoane si companii care se confrunta cu problema spinoasa a datoriilor, tocmai de aceea ei sunt ajutati sa isi recapete independenta financiara, respectand normele sociale si prevederile legale de rambursare a datoriilor.

In prezent, Grupul KRUK are in componenta sa companii specializate in oferirea unui set de servicii complete, moderne si integrate de colectare, pe care le poate adapta cerintelor si asteptarilor partenerilor de afaceri, pentru colectarea sumelor datorate.

17 noiembrie – Ziua fara Datorii

Compania este initiatoarea Zilei fara Datorii - eveniment educativ anual, care se  aniverseaza pe 17 noiembrie, un moment creat de KRUK in toate tarile unde desfasoara operatiunile, pentru constientizarea nevoii unei mai bune educatii financiare si a ideii de gestionare responsabila a resurselor, asa cum se evidentiaza si pe site-ul www.datoriamea.ro.

Lucruri ce trebuie sa inceapa, potrivit parerilor avizate ale KRUK Romania, inca din copilărie: „Fie ca e vorba despre sume mari, fie ca e vorba despre sume mici, faptul ca tu esti proprietarul banilor creeaza acel sentiment de responsabilitate care te face mai atent la modul de cheltuire. Si, de ce nu, acel sentiment de multumire ca ai reusit sa faci ceva palpabil cu banii tai”, indica parerile specialistilor KRUK Romania.

Romanii pot acumula importante cunostinte financiare

KRUK Romania a lansat in anul 2018 un nou serviciu pentru persoanele cu datorii: platforma online www.e-KRUK.ro, care vine in ajutorul clientilor companiei, fiind o interfata pentru solutii flexibile de plata. Astfel, orice client cu datorii cesionate la KRUK Romania isi poate crea un cont pe platforma e-KRUK.ro, pentru a plati debitul restant in rate convenabile.

Acest serviciu este gratuit, nu implica alte taxe sau comisioane pentru a beneficia de el si reprezinta o noua facilitate de interactiune cu compania. Specialistii KRUK Romania sunt de parere ca romanii pot acumula cunostinte financiare importante de la specialisti.

Iar aceste cunostinte reprezinta un pas important spre un echilibru financiar intre veniturile si cheltuielile familiei. Potrivit parerilor KRUK Romania, mai mult de jumatate dintre romani sunt deschisi la ideea de educatie financiara, lucru ce aduce perspective imbucuratoare pentru urmatorii ani. Parerile specialistilor KRUK Romania mai indica faptul ca, o buna conduita financiara reprezinta temelia unei vieti implinite. Iar acest lucru ar trebui sa fie general valabil pentru fiecare dintre noi.

O constientizare in acest sens fiind de la sine inteleasa. Deoarece se stie bine: doar economisind se pot duce la indeplinire acele planuri marete la care viseaza fiecare. Si se pot stabili acele obiective care traseaza momentele importante ale vietii pe care oricare si le doreste, daca e posibil, fara probleme. O viata cu un fundament care poate permite multe, pornind de la satisfacerea unor nevoi personale si pana la deschiderea unui business.  

Cercetarile sociologice pe care KRUK Romania le implementeaza in fiecare an faciliteaza intelegerea contextului economico-financiar al celor care apeleaza la serviciile companiei. Si ofera o imagine clara a problemelor cu care se confrunta, ajutand la gasirea mai multor posibilitati de a-i ajuta sa depaseasca momentele dificile.

Compania inlesneste rambursarea datoriilor si ajuta clientii sa isi pastreze finantele pe un drum drept. In plus, exista o strategie pro-incheiere de angajamente de plata, care a fost dezvoltata pentru a satisface nevoile clientilor si care permite debitorilor sa iasa din datorii intr-un mod convenabil, ajustat la situatiile lor individuale.