Curs valutar 28 noiembrie 2019 - Leul se prabuseste! Situatia e grava

Autor: L.S.
Actualizat: 28 nov 2019, 13:46

Situația proastă în care se află moneda națională, ca urmare a lipsei de susținere care să vină dintr-o economie puternică, atrage speculatorii.

Situația proastă în care se află moneda națională, ca urmare a lipsei de susținere care să vină dintr-o economie puternică, atrage speculatorii. Iar instrumentele și rezervele prin care BNR să poată menține cursul monedei naționale au deveit din ce în ce mai limitate.

Moneda națională se depreciază în ritm rapid, iar Banca Națională – BNR pare că ține tot mai greu Leul în frâu. Pe piața interbancară, Euro a depășit miercuri seară pragul psihologic de 4,8 lei/euro, iar băncile comerciale vând euro și cu 4,9 lei.

BNR a anunţat, miercuri, la ora 13.00, un curs de referinţă de 4,7792 lei/euro, în creştere cu 0,06% faţă de valoarea atinsă marţi. Pentru ziua de joi, BNR a prezentat un curs de schimb de 4.7788 lei/euro, în scădere cu 0,01%, față de valoarea de miercuri.

Iar deprecierea rapidă din ultimele ore, de pe piața interbancară, a monedei naționale, fac unele voci din piață să vorbească de un atac speculativ pe Leu.

În context, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a ținut să atragă atenția că trebuie să terminăm cu discuţiile despre cursul de schimb, întrucât orice depreciere a cursului ”nu face decât rău”. Isărescu şi-a exprimat în mai multe rânduri îngrijorarea cu privire la ”atacurile de noapte” asupra leului.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

citeste mai mult pe capital.ro

Citeste si: Curs valutar 27 noiembrie 2019. E jale la casele de schimb. Euro si dolarul, valori fara precedent

Citeste si: Curs valutar 20 noiembrie. La cat a cotat BNR un euro in raport cu leul

Citeste si: Curs valutar 4 septembrie 2019. Ce se intampla cu valoarea Euro si a aurului

 


Numerologul Oana Timofte a vorbit în exclusivitate la „Follow us” despre cum sunt afectate zodiile de eclipsa de lună.