Leo Messi - Povestea cutremuratoare a celui mai bun fotbalist din lume

Autor: L.S.
Actualizat: 26 nov 2020, 16:00
video Foto(4)

Lionel Messi este unul dintre cei mai titraţi fotbalişti din lume, cu şase Baloane de Aur la activ, însă puţini sunt cei care ştiu povestea de viaţă care se ascunde în spatele succesului răsunător.

Lionel Messi este unul dintre cei mai titraţi fotbalişti din lume, cu şase Baloane de Aur la activ, însă puţini sunt cei care ştiu povestea de viaţă care se ascunde în spatele succesului răsunător.

De la o vârstă foarte fragedă, bunica lui Messi a văzut potenţial în el, şi a ştiut că va scrie istorie în lumea fotbalului, chiar dacă pe atunci Lionel avea doar 4 ani.

Leo Messi a avut probleme de sanatate si a facut eforturi uriase pentru cariera de fotbalist

Însă la scurt timp, lui Leo Messi i s-a descoperit o deficienţă a unui hormon de creştere, iar părinţii săi nu îşi puteau permite tratamentul costisitor. Însă soluţia a venit atunci când micuţul Messi a reuşit să îi impresioneze pe conducătorii clubului Barcelona. Deşi era mic de înălţime, a dat dovadă de multă putere şi determinare, iar Charly Rexach i-a oferit un contract scris pe un şerveţel.

Apoi au urmat câţiva ani de chin pentru Messi. La 13 ani, micuţul argentinian era nevoit să îşi administreze singur injecţii dureroase, să ţină o dietă specială şi să facă antrenamente prelungite. Însă Messi nu voia ca ceilalţi să vadă chinurile prin care trece, mai ales că era recunoscător pentru şansa care i s-a oferit, aşa că a luptat şi a demonstrat că este cel mai bun, scrie ziarulevenimentul.ro

Iar determinarea sa i-a adus o prelungire a contractului la Barca. Leo Messi a semnat până în anul 2016, pe suma de 250 milioane de euro pe an. După doi ani de zile, roadele muncii sale au apărut- şase titluri din tot atâtea posibile pentru catalani, cu Messi la cârma echipei. De-a lungul anilor, celebrul fotbalist s-a lovit de multe probleme medicale, iar şefii lui au angajat un fizioterapeut care să aibă grijă în permanenţă de argentinian.

Dar problemele de sănătate nu l-au împiedicat pe lider să avanseze. Dimpotrivă, Lionel Messi a muncit din ce în ce mai mult, mai ales după ce Guardiola a devenit antrenorul Barcelonei, şi i-a schimbat dieta, dar şi poziţia în teren. Iar apoi, Baloanele de Aur au început să vină unul câte unul.

Citeste si: Scrisoarea emoţionantă prin care un tată i-a dezvăluit copilului că nu există Moş Crăciun: Credea atât de sincer că vin renii încât ne era clar că o să sufere cumplit

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Drama neștiută a lui Cristi Chivu! Boala năucitoare de care suferă: “După ce m-am operat la cap, n-am mai fost același om..''

Cum a ajuns să aibă 6 Baloane de Aur, la activ

Performanţele incredibile ale lui Messi au stârnit şi diverse controverse. Lumea se întreba dacă ar putea fi denumit cel mai bun fotbalist din istorie.

Iar pentru acest titlu se luptă chiar cu Maradona, care recunoaşte talentul incredibil şi succesul pe care îl are Leo. Iar dacă pe plan profesional lucrurile merg perfect pentu fotbalist, nici pe plan personal nu stă deloc rău. S-a căsătorit cu iubita pe care o avea încă din copilărie, Antoanella, şi au împreună trei copii, care nu ne-am mira să îi moştenească talentul uriaş la fotbal.

sursa: ziarulevenimentul.ro

Citeste si: Lucruri pe care nu le stiai despre Lenny Kravitz! Povestile din spatele fiecarei melodii, spuse chiar de artist

Citeste si: Loredana socheaza din nou! Cum s-a imbracat la un eveniment: si-a aratat si altceva in afara de sani