6 tipuri de guler pentru cămașa ta personalizată

Author: B.M.
Actualizat: 26 nov 2020, 22:05

Sacoul, pantalonii și pantofii sunt elemente esențiale în ținuta business, dar cămașa este piesa care poate da tonul întregului look.

Deși deseori cade pe locul doi, cămașa este cu atât mai importantă cu cât poate fi purtată și independent de costum, oferind confort, dar și un aspect îngrijit celor care petrec mult timp la birou sau în sălile de ședință. 

În atelierul SARTO bespoke, cămașa poate fi personalizată până la cele mai mici detalii, în funcție de măsurile, preferințele și scopul clientului. Sunt multe aspecte pe care trebuie să le a avem în vedere la personalizarea unei cămăși, dar un pas important este alegerea gulerului. Când vine vorba de guler, multitudinea de opțiuni poate face decizia finală și mai grea, însă nu și atunci când ai cu cine să te consulți. 

Consilierii SARTO te vor ajuta să faci cele mai inspirate alegeri pe parcursul întregii colaborări. Gulerul cămășii se alege în funcție de mai mulți factori, printre care: mesajul pe care dorești să îl transmiți și ocazia cu care vei purta cămașa, dar sunt și alte detalii despre care trebuie să ții cont, în funcție de tipologia câtorva dintre cele mai populare gulere de cămașă.

Gulerul Spread

Gulerul Spread este unul dintre cel mai des întâlnite tipuri de guler. Motivele țin, bineînțeles, de versatilitatea și de funcționalitatea sa. Este potrivit pentru orice constituție și ocazie. Este un tip de guler elegant, care creează o simetrie perfectă, terminându-se exact acolo unde începe sacoul. Este ideal pentru adepții stilului conservator, care vor să meargă la sigur, dar pentru că se pretează pentru orice ocazie, este preferatul celor care aparțin și mediului corporatist.

Gulerul Forward Point sau Straight Point

Cămașa cu guler Forward Point sau Straight Point este, probabil, cea mai tradițională cămășă din garderoba unui bărbat. Cămășile cu acest tip de guler se poartă cu cravată și oferă un efect de suplețe celui care îl poartă, fiind o alegere câștigătoare pentru bărbații cu fața rotundă. Un astfel de guler spune că ești un iubitor al clasicului și trebuie să-l ai în colecție fie că ești genul port-cămașă-pentru-că-trebuie sau un gentleman urban care investește timp în cultivarea stilului personal.

Gulerul Button Down

Un element de bază al curentului preppy, gulerul Button Down vine din universul jucătorilor de polo, ca o inovație practică. Fixarea cu nasturi a colțurilor gulerului elimina riscul ca acesta să fluture în fața jucătorului pe durata cursei. Poate fi purtat cu sau fără cravată și este un model care oferă confort. Este un must-have, mai ales dacă ești genul căruia îi place să fie apreciat pentru look-ul impecabil, însă nu mereu cu cravată. 

Gulerul Cutaway

Gulerul Cutaway este un guler îndrăzneț, modern, dedicat celor pasionați de ceea ce poartă. Se distinge prin unghiul agresiv la care gulerul se desparte în raport cu fața celui care îl poartă și denotă sprezzatura: acea nonșalanță studiată, acea perfecțiune fără efort. E tipul de guler pe care Tom Hardy l-ar purta sau tipul de guler pe care Daniel Craig nu l-ar purta.

Gulerul Wingtip

Gulerul Wingtip este cel mai spectaculos dintre toate tipurile de guler, motiv pentru care cămașa albă, cu guler Wingtip, este cea care se poartă sub un smoching sau atunci când dress code-ul este black tie. Numele vine de la forma colțurilor gulerului care formează câte o aripă (e.n. wing) și se poartă cu papion. Cămașa cu acest guler este una deosebită, care va fi purtată la ocazii speciale și care va fi realizată fie din bumbac egiptean, fie dintr-un amestec de bumbac și mătase.

Gulerul Band

Gulerul Band sau gulerul Mandarin nu este un guler în adevăratul sens al cuvântului, ci este o bandă care înlocuiește gulerul. Dacă îți place să experimentezi și să îți asumi riscuri, includerea în garderoba a unei cămăși cu guler Band le va transmite asta și celor din jur. Se poartă fără cravată și formează ținute impecabile cu sacourile cambrate. Poate duce la combinații casual de impact atunci când cămașa este realizată din fibre menite să confere lejeritate, cum este inul.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai populare tipuri de gulere pe care le poți alege pentru cămașa ta personalizată. Atunci când te hotărăști să îți faci o cămașă, apelează la un consilier SARTO pentru recomandări specializate, adaptate stilului tău vestimentar. Poți opta pentru gulerul ideal din zeci de opțiuni, sub atenta îndrumare a specialiștilor pentru un rezultat impecabil, care te va pune în valoare. 

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.