Cum alegi scaunele perfecte pentru bucataria ta - 5 sfaturi de la expertii in amenajari interioare

Author: B.M.
Scaune pentru bucatarie

Daca ai in plan reamenajarea bucatariei, trebuie sa alegi cu grija fiecare piesa de mobilier, astfel incat sa creezi un decor modern si un spatiu functional.

De aceea, selectarea scaunelor de bucatarie presupune bifarea unor factori esentiali, care vor avea efect in obtinerea amenajarii ideale, pe care ti-o doresti. Afla care sunt criteriile de care trebuie sa tii cont in achizitionarea scaunelor de bucatarie, din articolul de mai jos!

Alegerea scaunelor in functie de aspect

In afara de aspectul practic, esteticul reprezinta un criteriu esential in alegerea scaunelor de bucatarie. Astfel, trebuie sa alegi scaunele potrivite, in ton cu stilul bucatariei tale, din gamele clasice, vintage sau moderne. In cazul unui spatiu modern, poti opta pentru un set de scaune din lemn, tapitate cu piele ecologica, din metal sau plastic, care sa se potriveasca cu restul decorului. Pentru o bucatarie retro, sunt recomandate scaunele din plastic, cu cadru metalic cromat sau scaune din lemn. Poti opta si pentru modele diferite de scaune, de tipul celor de bar, pe care le gasesti pe https://www.scauneonline.ro/scaune-de-bar, ideale pentru o bucatarie nonconformista. 

Alegerea scaunelor in functie de material

Atunci cand vorbim despre alegerea scaunelor de bucatarie, materialul joaca un rol extrem de important. Totodata, pentru ca scaunele sunt amplasate intr-o camera in care se gateste in mod constant, trebuie sa te asiguri ca acestea vor fi usor de intretinut, astfel incat sa le pastrezi aspectul initial. Din fericire, poti alege dintr-o gama variata de materiale atunci cand cumperi scaunele de bucatarie, lemnul, pielea, metalul sau materialele textile fiind doar cateva dintre ele. Alege materialele care se potrivesc cel mai bine bucatariei tale si care sunt cel mai usor de intretinut.

Alegerea scaunelor in functie de greutate sau de tipul de spatar

In alegerea scaunelor de bucatarie, exista si alte criterii care fac diferenta, in functie de nevoile si de dorintele tale. Daca pentru unele persoane, conteaza si greutatea scaunelor, astfel incat acestea sa poata fi usor de transportat dintr-o camera in alta, la nevoie, pentru altele conteaza tipul de spatar, astfel incat sa ofere tot confortul necesar.

Alegerea scaunelor in functie de nevoile familiei

Scaunele de bucatarie trebuie alese si in functie de nevoile membrilor familiei. Astfel, gandeste-te la numarul scaunelor de care ai nevoie, intrucat exista magazine care comercializeaza doar seturi de scaune si nu produse la bucata. Piesele de mobilier trebuie sa se asorteze perfect cu scaunele de bucatarie, astfel incat poti opta pentru un set care include masa de bucatarie si scaune sau scaune individuale.

Alegerea scaunelor in functie de confortul oferit

La fel de important ca aspectul estetic este si confortul pe care ti-l ofera scaunele de bucatarie. Alege scaunele care sa iti sustina spatele, sa corespunda inaltimii tale si sa aiba functie de reglare si suport pentru picioare. In plus, sezutul trebuie sa fie suficient de spatios si confortabil, iar spatarul scaunului sa poate fi ridicat, astfel incat sa iti sustina spatele. Poti alege si scaune tapitate, care au la baza pernute, care sa-ti ofere tot confortul de care ai nevoie.

Pe scauneonline.ro, gasesti scaune de bucatarie cu design modern, care se vor asorta perfect cu restul mobilierului tau.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.