Tradiții de Revelion 2020. Ce să faci să-ți meargă bine în noul an

Autor: Raluca Ionita
Actualizat: 27 nov 2020, 09:50
Tradiții de Revelion 2019. Ce să faci ca să-ți meargă bine

Tradiții de Revelion 2020. Obiceiurile și superstițiile au rădăcini adânci în mintea românilor, mai ales cele legate de Revelion.

 

Plugușorul, Capra sau ursul aduc fertilitate, iar copiii nu trebuie să se supere dacă primesc, mai ales atunci când merg cu sorcova, banii într-o cană cu apă, așa cum era datina pe vremuri.

Dacă în Ajun de Anul Nou nu se mătură, același obicei trebuie respectat și în data de 31 decembrie. În aceste zile nu se aruncă gunoiul din casă, pentru a nu arunca belșugul.

Din bătrâni se spune că abia pe data de 2 ianuarie se poate arunca gunoiul, potrivit Tradiții de Revelion 2020.

Nu este bine să pășești cu datorii în Noul An, acestea trebuiesc plătite până la sfârșitul anului, iar pe data de 31 a ianuarie este bine să dai bani cu împrumut pentru a nu fi sărac în noul an.

Citeste si: Unde iti poti petrece Revelionul? Tot 5 cele mai frumoase destinatii din Romania pentru petrecerea de Anul Nou

Citeste si: Retete traditionale de Craciun. Cele mai bune preparate de la masa de Craciun

Citeste si: Ce sărbătorim de Crăciun

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Tradiții de Revelion 2020. Persoanele superstițioase susțin că nu ar trebui să spălați rufele până de Bobotează, atunci când se sfințesc apele. Tot în ultima zi a anului este interzis să puneți mâna pe foarfecă, din bătrâni se spune că în acest mod îți dai norocul.

Pe data de 31 decembrie nu este bine să plângi și nici să te cerți, dacă faci asta o vei ține în ceartă și lacrimi tot anul care vine.

Tradiții de Revelion 2020. Gălăgie și veselie, aceste două lucruri alungă spiritele rele

Tradiții de Revelion 2020. De Revelion este bine să ai bani în buzunar, dar și haine noi pe tine, eventual și ceva de culoare roșie, despre toate astea se spune că aduc noroc și prosperitate în anul care vine.

În rest, este recomandat să aveți parte de cat mai mare veselie în locul în care petreceți Revelionul, iar în acest mod spiritele rele vor fi alungate.

La miezul nopții, în noaptea de Revelion, este bine să deschizi larg ușile pentru ca vechiul an să iasă și astfel să fie primit noul an.

Un lucru foarte important este ca la ușă sa aveți vâsc, pentru noroc, sănătate și spor. Pentru ca relația amoroasă să meargă cât mai bine în noul an trebuie să vă sărutați cu persoana iubită sub vâsc.

Tradiții de Revelion 2020.

Pe data de 1 ianuarie este bine să primiți măcar un copil cu semănatul, care după urarea scurtă, aruncă spre spre casă cu grâu, porumb sau orez, toate astea aduc prosperitate.