Incredibil! Ce se intampla in organismul tau cand bei tuica fiarta. Nimeni nu-si imagineaza asa ceva

Autor: L.S.
Actualizat: 18 dec 2021, 00:05

Tuica fiarta este consumata de romani de sute de ani. Bauta in sezonul rece, tuica fiarta se spune ca face minuni. Dar ce se intampla in organismul tau?

Alcoolul consumat în cantităţi moderate are efecte benefice asupra organismului. Iar ţuică, băutură noastră naţională, este la îndemână celor mai mulţi dintre noi.

Ţuica are proprietăţi de vindecare şi de prevenire a anumitor afecţiuni,cum ar fi gripă (chiar şi cea porcină) şi răceală de sezon, scrie realitatea.net.

Prin fierbere, vaporii calzi de alcool ajută la dilatarea vaselor capilare şi deci, la oxigenarea sângelui, iar ţuică fiartă scade riscul de a face pneumonie.

Este nerecomandat consumul de ţuică celor care suferă de ulcer, hepatită, persoanelor sedentare, anemice, care muncesc în frig şi femeilor gravide.

Citeste si: O fetita de cinci ani a plecat de acasa in ciorapi la -35 de grade, cu fratiorul ei in brate, ca sa ceara ajutor

Citeste si: Pretul la curent si gaze din 2020. E oficial! Ce se intampla cu facturile romanilor

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Ţuica fiartă se bea în cantităţi mici (20- 150 ml).

Ţuica fiartă se prepară într-un ibric metalic şi nu trebuie exagerat adaosul de condimente, pentru că poate deveni o băutură foarte rea la gust.

Condimentele recomandate pentru ţuica fiartă sunt: piper, zahăr, miere, cuişoare, scorţişoară.

Există două metode de a fierbe ţuica:

- se pune zahăr în ibric şi se topeşte până obţii un delicios zahăr-ars şi apoi se toarnă cantitatea de ţuică dorită, care prin fierbere va obţine o culoare maronie şi un gust plăcut sau

se fierbe tuica, impreuna cu cateva boabe de piper si se bea cat este fierbinte.

sursa: realitatea.net

Citeste si: Slanina de porc este sau nu sanatoasa. Doctor Mencinicopschi spune adevarul: ce se intampla daca mananci slanina de porc

Citeste si: Profetia lui Nostradamus pentru 2020 referitoare la Romania. Este cutremurator

 

Taguri: