Calendar ortodox! Sărbătoare mare pe 26 decembrie! Ce lucruri sunt interzise creştinilor astăzi

Autor: O.P.
Actualizat: 26 dec 2019, 11:21

Sărbătoare mare în a doua zi de Crăciun. Este vorba despre Soborul Maicii Domnului, care este unul dintre cele cinci mari praznice din anul bisericesc închinate Sfintei Fecioare Maria.

Sărbătoare mare pe 26 decembrie!

Sărbătoarea vine cu o serie tradiții și obiceiuri care trebuiesc respectate cu strictețe de creștini.

Sarbatoarea din 26 decembrie îi indeamna pe credincioși să se adune în cinstea Maicii Domnului. Cuvântul „sobor” ne aduce aminte că Maica Domnului trebuie preaslăvită, în mijlocul tuturor Sfinților fericiți din ceruri și adunarea noastră de pe pământ este însoțită de cetele tuturor Sfinților și Îngerilor din ceruri.

Citeste si: Craciun 2020: in ce zi din saptamana cade Craciunul in 2020

Predica Sfantului Ierarh Proclu la Soborul Maicii Domnului „Cine a cunoscut, cine a auzit ca Dumnezeu S-a salasluit necircumscris in pantece, Cel pe care cerurile nu l-au cuprins, iar pantecele nu L-a ingradit, ci din Fecioara S-a nascut nu doar simplu Dumnezeu, nici doar simplu om.

Cel ce astazi S-a nascut, poarta care odinioara era a pacatului a aratat-o usa a mantuirii. Caci acolo unde sarpele a varsat veninul prin neascultare, acolo Cuvantul, prin ascultare, intrand in altar, S-a intrupat.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Acolo unde s-a ivit cel dintai ucenic al pacatului, Cain, acolo izbavitorul neamului omenesc, Hristos, fara de samanta a odraslit, fara a se rusina iubitorul de oameni de durerile nasterii din femeie”, spunea Ierarhul in predica.

Citeste si: Oana Roman si Marius Elisei s-au impacat? Mesajul care i-a dat de gol

sursa: capital.ro

 


În a doua parte a ediției de astăzi din „Casa iubirii”, Patrick a chemat-o în camera roșie pe Bianca Giurcă, însă cei doi nu au vorbit despre ei, ci mai mult despre tensiunile cu care s-a confruntat concurenta.