Scrisoarea unui copil de pe Titanic. Ultimele cuvinte auzite de la tatal lui te vor emotiona

Autor: L.S.
Actualizat: 30 dec 2021, 00:05

Unul dintre copiii care au supravieţuit scufundării vasului Titanic a compus o scrisoare în care detaliază ce îşi aminteşte de dezastru

Unul dintre copiii care au supravieţuit scufundării vasului Titanic a compus o scrisoare în care detaliază ce îşi aminteşte de dezastru, potrivit unui nou documentar.

„Titanic: Stories From The Deep“ este un documentar special din patru părţi, care descrie ce s-a întâmplat cu supravieţuitorii navei care s-a scufundat, după ce a lovit un iceberg la 14 aprilie 1912.

Fraţii francezi Edmond şi Michel Navratil aveau vârsta de doi şi patru ani, când tatăl lor i-a răpit de la mamă şi s-a urcat pe Titanic, care părăsea Anglia în drum spre New York.

Documentarul fascinant o prezintă pe nepoata lui Michel, Elisabeta, în timp ce citeşte o scrisoare în care el detaliază povestea lui despre cele întâmplate. Michel a murit în 2001, în vârstă de 92 de ani.

„Am fost trezit de tatăl meu. M-a purtat în braţe până la puntea Titanicului", se arată în scrisoare. "Fratele meu şi cu mine am fost băgaţi într-o barcă. Acesta era deja aproape plin de pasageri.

Tatăl meu m-a însărcinat să-i ofer mamei afecţiunea lui. Îmi amintesc că m-am trezit în barcă după ce am adormit. Marea era albicioasă şi era o navă în depărtare”.

Când nava de salvare Carpathia a sosit la o oră şi jumătate după ce nava s-a scufundat, Michel şi Edmond au fost ridicaţi pe puntea sa.

Margaret Hays, pasageră la clasa întâi, care vorbea franceză, i-a luat până când mama lor a fost găsită.

Marcelle a văzut fotografiile fiilor ei într-un ziar şi a navigat la New York pentru a se reîntâlni cu băieţii ei la 16 mai 1912, ducându-i înapoi în Franţa, la bordul Oceanicului.

Într-un interviu de mai târziu în viaţă, Michel a spus că nu se simte frică la momentul tragediei.

„Îmi aduc aminte cu adevărat de plăcerea de a ajunge în barca de salvare”, a spus el, potrivit Encyclopedia Titanica.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

"Am ajuns lângă fiica unui bancher american care a reuşit să-şi salveze câinele, nimeni nu a obiectat.

Există diferenţe vaste despre averea oamenilor pe navă şi am realizat mai târziu că, dacă nu am fi fost la clasa a doua, noi am fi murit.

Oamenii care au supravieţuit au trişat şi au fost agresivi. Cel sincer nu a avut nicio şansă." De asemenea, el a dezvăluit ce a spus tatăl său când l-a coborât pe el şi pe fratele său în barca de salvare:

"Copilul meu, când mama ta va veni la tine, aşa cum o va face cu siguranţă, să-i spui că am iubit-o cu drag şi încă o fac"

sursa: adevarul.ro

Citeste si: Marea Neagra e plina de cadavre. Dezastru ecologic fara precedent

Citeste si: Mai ceva ca in filmul Titanic! Au fost la un pas sa moara inecati

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.