Smartwatch-ul genial care iti poate schimba complet viata de zi cu zi

Author: B.M.
Actualizat: 29 nov 2020, 00:20

Ceasurile inteligente au devenit la fel de indispensabile ca smartphone-urile, iar intr-o piata atat de aglomerata poate deveni dificil sa alegi modelul care ti se potriveste cu adevarat.

Si in acest caz, informarea corecta si analiza ofertelor de smartwatch-uri iti va face munca mai usoara. Suntem aici sa te ajutam sa iei decizia corecta, asa ca citeste in continuare care ar trebui sa fie criteriile dupa care sa te ghidezi atunci cand cauti cel mai bun model de smartwatch. 

Compatibilitatea unui smartwatch cu telefonul mobil 

Cel mai important detaliu atunci cand vine vorba de alegerea unui smartwatch perfect pentru tine ar trebui sa fie compatibilitatea acestuia cu telefonul pe care deja il utilizezi sau pe cel pe care ai pus ochii si pe care abia astepti sa-l cumperi. Functiile unui ceas inteligent depind in totalitate de cele ale telefonului si de „relatia” dintre cele doua dispozitive. Suntem siguri ca nu ai vrea sa comanzi un smartwatch doar pentru aspectul sau si sa constati abia dupa ce ai deschis pachetul ca acesta nu poate fi folosit cu telefonul pe care il folosesti zi de zi. Desigur, exista si sisteme de operare compatibile cu mai multe modele de telefoane mobile, insa cel mai bine este sa „iti faci temele”, rasfoind cu atentie specificatiile oferite de producatori, si sa mergi la sigur. 

De exemplu, daca esti utilizator de Android, cea mai buna optiune pentru tine ar fi un Smartwatch Garmin. Si ceasurile de la Google ofera posibilitate de conectare cu mai multe sisteme de operare, dar poti fi sigur ca vei cumpara ceasul de care te vei putea folosi la maximum dupa o verificare atenta in pagina dedicata, WearCheck, de pe site-ul wearos.google.com.

Ai grija la un detaliu important - ceasurile de la Apple functioneaza exclusiv cu dispozitivele iOS, iar conectarea la Wi-Fi sau adaugarea aplicatiilor nu este disponibila, asa cum era de asteptat.

Specificatiile ecranului unui smartwatch

Urmatorul criteriu de alegere a unui ceas inteligent perfect pentru tine presupune analiza specificatiilor referitoare la ecranul ceasului inteligent. Acest pas este esential, pentru a putea fi sigur ca vei putea vedea imagini, aplicatii ori alt tip de continut pe care ceasul ti le poate afisa intr-o paleta de culori si o luminozitate ideale. Totusi, tine cont defaptul ca o luminozitate mai ridicata a ecranului presupune o durata de viata mai scurta a ceasului, iar tu, cu siguranta, nu ai nevoie de INCA un dispozitiv care trebuie incarcat zilnic. 

Mai trebuie sa stii si ca display-urile de tip LCD sunt mai groase decat cele OLED, asa ca daca erai in cautarea unei variante mai discrete, acum stii exact ce sa alegi.

Smartwatch cu touchscreen sau cu butoane?

Desi primul gand pe care l-ai putea avea la acest pas ar fi sa optezi, fara a mai pierde timp, la un ceas inteligent cu touchscreen, doar pentru ca te-ai obisnuit cu un ecran de telefon de acelasi tip, noi iti sugeram sa mai cantaresti decizia. Marimea unui ecran de ceas inteligent este redusa, iar tu s-ar putea sa te lovesti de situatia in care nu poti accesa anumite aplicatii doar pentru ca degetele tale nu reusesc sa atinga zonele indicate de pe ecran. 

Nici gesturile de control predefinite nu sunt recomandate, mai ales daca nu ai rabdare sa citesti cu atentie tot manualul produsului, pentru ca s-ar putea sa inchizi sau sa deschizi aplicatii de care nu ai nevoie la momentul respectiv. 

Ideale sunt smartwatch-urile care permit combinarea controlului digital cu cel tactic, asa cum sunt ultimele aparitii de la marii producatori din domeniu. Poti, astfel, sa dai scroll, sa maresti sau micsorezi o imagine ori sa treci dintr-o aplicatie in alta folosind butoanele sau rotitele laterale. 

Design-ul unui smartwatch

Desi probabil nu te-ai fi asteptat, design-ul unui telefon inteligent ar trebui sa fie ultimul criteriu dupa care il alegi pe cel care iti va fi cu adevarat de folos. Desi pe al patrulea loc, totusi aceasta specificatie nu ar trebui ignorata cu desavarsire, pentru ca, pana la urma, vei utiliza smartwatch-ul si pe post de accesoriu. De retinut este, insa, faptul ca aspectul sau original nu va ramane mereu acelasi, pentru ca ai la dispozitie o multime de optiuni pentru curelele care il vor insori, ce reprezinta mai mult de jumatate din design-ul ceasului. Mai mult decat atat, vei avea optiunea de a alege o tema pentru ecranul dispozitivului, asadar vei putea opta cat de des doresti pentru design-uri mereu fresh. 

Nu in ultimul rand, arunca-ti un ochi si pe aplicatiile cu care smartwatch-ul pe care vrei sa il cumperiva veni la pachet, dar si pe cele pe care le vei putea instala ulterior. Acum, ca stii exact cum sa alegi un ceas inteligent, te asteptam pe BrandGSM.ro sa iti comanzi modelul preferat!

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.