Rețetă: alivenci moldovenești. Prăjitura pe care nu o poți refuza

Autor: Raluca Ionita
Actualizat: 29 nov 2020, 17:45
Rețetă: alivenci moldovenești. Prăjitura pe care nu o poți refuza

Rețetă: alivenci moldovenești. Aliveci moldovenesc, cunoscută popular și drept plăcinta ciobanului, este o gustare care-ți încântă papilele gustative.

Rețetă: alivenci moldovenești. Aliveci moldovenesc, cunoscută popular și drept plăcinta ciobanului, este o gustare care-ți încântă papilele gustative.

Rețetă: alivenci moldovenești. Ingrediente

Rețetă: alivenci moldovenești. Mod de preparare

Rețetă: alivenci moldovenești. Punem laptele la fiert cu un praf de sare. În momentul în care dă în clocot adăugați mălaiul, ca atunci când faceți mămăligă, și amestecați în mod constant pentru a nu se forma cocoloașe. După 10 minute, dați de pe foc și lăsați la răcit. Între timp, preîncălziți cuptorul. Apoi se separați ouăle într-un vas mic.

Rețetă: alivenci moldovenești. Brânza se mărunțește cu furculița, într-un castron separat, sau daca e mai tare o puteți da pe răzătoarea mică.

Amestecați brânza cu smântâna și adăugați gălbenușurile. Bateți albușurile cu un vârf de linguriță de sare până se întăresc.

Citeste si: La Guilty Pleasure gasesti cele mai bune praline realizate manual din cea mai fina si de calitate ciocolata belgiana neagra, cu lapte si alba

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Chef Joseph Hadad, prima reacție după ce a ajuns de urgență la spital! "Dragii mei..."

Citeste si: Cheesecake, prăjitura-minune. Rețeta fără coacere care te scoate din orice încurcătură

Citeste si: Tu cum mananci COZONACUL? Este gresit! Iata cum se consuma cozonacul, potrivit specialistului

Rețetă: alivenci moldovenești.

Terciul de mămăligă se amestecă cu crema de brânză, apoi încorporați albușurile, cu mișcări ample. Se unge o tavă cu unt sau tapetați-o cu hârtie de copt, după care turnați compoziția în tavă.

Rețetă: alivenci moldovenești. În cazul în care doriți, puteți presăra deasupra cașcaval ras. Se dă cuptorul la foc mediu, pentru 35-40 minute sau până când vedeți că se rumenește la suprafață. Desertul se servește cald, cu smântână cremoasă deasupra.