Recomandarea Comisiei Europene este ca în locurile în care sunt depozitate alimentele numărul bacteriilor să fie între 0 şi 10 colonii pe centimetru pătrat.
Pericolul din frigiderul tau
"Scopul frigiderului este să păstreze alimentele sigure şi să minimizeze şansele de creştere a numărului de bacterii şi de apariţie a mucegaiului, aşa că prezenţa bacteriilor în număr atât de mare este o reală problemă.
Citeste si: Dieta cu hrean: cum sa slabesti 10 kg intr-o singura luna
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Unii proprietari de frigidere scot toate alimentele, şterg interiorul, însă curăţă sertarele pentru legume separat. Totuşi, unele dintre ele nu sunt curăţate niciodată, şi din această cauză apar problemele", a declarat Paul McDonnell, de la Microban Europe.
Sistemul de protecţie antibacteriană Microban Europe a fost creat pentru a fi folosit de fabricanţii de frigidere la componentele din plastic şi s-a dovedit că distruge bacteriile aflate pe o suprafaţă în cel mult 24 de ore.