Barbatul modern - ce costume poarta

Author: O.P.
Actualizat: 18 feb 2020, 12:00

Traim vremuri moderne, insa acestea nu exclud nicicum purtarea clasicului costum barbatesc. Aparent stim reteta elegantei masculine, aceasta fiind cel mai adesea despre costumul negru, clasic, la care singura pata de culoare este reprezentanta de camasa alba, pantofii fiind si ei negresit negri. Doar ca un astfel de look ar putea fi usor banal. Barbatul modern isi doreste sa se alinieze trendurilor si sa opteze pentru tinute ceva mai colorate.

Moda actuala dicteaza ca in materie de costume masculine sa existe accente de culoare. Mai indraznet ca oricand, barbatul modern va fi inspirat si incurajat si astfel va face alegeri de acest gen. Are si de unde alege, tinand cont ca magazinele de profil vin cu o oferta generoasa. Zitto spre exemplu propune costume albastre, bej, argintii sau blue. Nu vorbim despre simplitate, ci despre cele cu rever satinat, despre piese distinct colorate, despre dungi, carouri, motive florale sau patratele, pepit de asemenea.

Costumul negru

Ramane desigur un simbol de eleganta eterna costumul negru. Mereu la moda, acesta este de preferat sa fie in contrast cu camasa, la care se vor asocia cravatele slim fit. Pe marile podiumuri au predominat astfel de costume, in varianta office style, cu un croi slim fit sau nu.

In atentia domnilor sunt de asemenea costumele ce au sacouri in unul sau doua randuri de nasturi. Nu este doar un artificiu estetic menit sa va scoata in evidenta. Conteaza foarte mult forma corpului celui care va purta un astfel de sacou. De regula un abdomen pufos este scos in evidenta de linia unui sacou inchis in doua randuri de nasturi.

La capitolul artificii, reverul joaca si el un rol extrem de important. Regasim in marea majoritate a cazurilor reverul ascutit, cel care creeaza o linie de tip V. Este formal, creeaza impresia de talie mai ingusta si umeri mai lati.

Cu sau fara vesta?

Costumul se poarta la fel de bine cu sau fara vesta si in nici unul din cazuri nu dati gres. 2020 inseamna ceva trenduri in plus, insa nu se exclud regulile de eleganta masculina. Asadar, la un costum ce include si vesta, sacoul poate fi purtat descheiat. Din motive practice, in perioada calda a anului nu sunt preferate astfel de costume.

Desigur, vesta poate avea un alt ton de culoare fata de restul pieselor din costum, insa este  o abordare de mare finete – trebuie pastrata nota comuna a acestora. Este de altfel una din marile provocari cromatice pentru un  barbat, in conditiile in care la un astfel de costum mai are de adaugat si pantofi, camasa, cravata si batista. Combinatii de culori si inspiratie pot gasi la zitto.ro.

Cati barbati, tot atatea stiluri – se poarta costumele care scot in evidenta silueta masculina, se poarta mai multa culoare si printuri. Dupa caz, preferintele vor fi adaptate in functie de ceea ce se potriveste purtatorului. La fel de bine trendurile acestui an spun ca se poarta mult tinuta monocroma sau cea de contrast, alb-negru si da, costumul alb este unul senzational de atragator. Insa nu oricand si de catre oricine!

Costume variate si pentru preferinte asemenea regasim la zitto.ro.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.