Cele mai bune idei de cadouri pentru iubitorii de istorie

Autor: O.P.

De la carti care inspira pana la city break-uri memorabile, descopera cinci idei de cadouri prin care sa-ti impresionezi prietenul interesat de cum a evoluat lumea din antichitate si pana in prezent.

Carti de istorie

Cu o lectura nu poti da gres niciodata! Cel mai bun loc de unde poti achizitiona carti de istorie este un anticariat. Aici vei descoperi carti in stare buna care de-abia asteapta sa-si cunoasca urmatorul cititor. Unele volume sunt vechi, insa se prezinta intr-o stare foarte buna, altele sunt noi-noute, dar la preturi mai mici decat in librarii. Spre deliciul iubitorului de istorie, intr-un astfel de loc ai sanse mari sa gasesti carti cu dedicatie si autograf din partea autorului! Un astfel de exemplar ar reprezenta, cu siguranta, piesa de rezistenta a bibliotecii sarbatoritului sau a sarbatoritei!

Un ziar din ziua in care s-a nascut sarbatoritul

Daca vrei sa iesi din zona de confort a cartilor de istorie, orienteaza-te spre un ziar! Cine nu ar vrea sa stie ce lucruri s-au intamplat si ce procupari aveau oamenii in ziua in care s-a nascut sau cu 100 de ani in urma, dar la aceeasi data? Un ziar publicat la data la care a venit pe lume sarbatoritul reprezinta un dar pe care un iubitor de istorie nu-l va uita prea curand. De fapt, nu-l va uita niciodata! S-ar putea chiar sa-i deschizi apetitul pentru un nou hobby, acela de a colectiona ziare vechi!

Ceas de buzunar

Primul ceas de  buzunar a fost inventat in 1510 de catre lacatusul german Peter Henlein. Dupa mai bine de 500 de ani de la aparitia sa, acest accesoriu a revenit la moda printre gentlemanii contemporani. Cu siguranta orice barbat emana eleganta atunci cand isi consulta ceasul agatat de vesta!

Decoratiuni pentru living si birou

Din cuibul unui iubitor de istorie nu trebuie sa lipseasca anumite elemente esentiale precum: statuete sau busturi ale personalitatilor istorice, harti vechi inramate si plasate strategic pe perete, monede, carti postale si scrisori ale oamenilor care au marcat istoria etc. Nu te panica, aceste obiecte nu sunt neaparat scumpe. Daca stii unde sa cauti (spre exemplu, in magazinele de antichitati sau prin targuri), vei gasi bucati de istorie la preturi accesibile.

City break intr-un loc istoric

Uneori, pasiunea pentru istorie nu cunoaste granite la propriu. Cand lectura nu mai e suficienta pentru a te conecta cu trecutul, e semn ca a sosit momentul perfect pentru a face o calatorie. Astfel, daca vrei sa surprinzi un iubitor de istorie, il poti duce sa vada locuri si  monumente emblematice pentru originile popoarelor. Spre exemplu, Machu Pichu (Peru), Piramida lui Kheops din Giza (Egipt), Stonehenge (Anglia), Panteonul (Italia) sau Armata de teracota (China).

Cine a zis ca daca nu ai o masina a timpului nu poti impresiona un iubitor de istorie? Exista o multime de cadouri pe care le poti face, chiar si la un pret rezonabil. Important este sa acorzi atentie preferintelor destinatarului si timp cautarilor pentru cadoul potrivit.