De ce să investești într-un elevator auto pentru creșterea business-ului tău?

Author: B.M.
Actualizat: 29 nov 2020, 22:45
elevator auto

Pentru cei care dețin un atelier auto sau administrează orice altă afacere care are legătură cu depanarea autoturismelor, investiția într-unul sau mai multe elevatoare este absolut necesară.

Elevatoarele auto sunt niște utilaje grele cu un mecanism foarte simplu care pot fi acționate cu ajutorul cilindrilor hidraulici sau motoarelor electrice. Cele cu cilindri se numesc elevatoare electrohidraulice, iar cele cu motoare, elevatoare electromecanice.

În funcție de structura lor, există trei tipuri de elevatoare auto: elevatoare auto cu două sau cu patru coloane și elevatoare auto de tip foarfecă. Cele cu două sau cu patru coloane sunt elevatoare auto fixe care nu pot fi mutate cu ușurință din locul în care au fost instalate. Pe de altă parte, elevatoarele auto de tip foarfecă pot fi și mobile, de dimensiuni mai mici, special create pentru vulcanizări.

Cum influențează investiția într-un  elevator auto dezvoltarea unui business?

Pentru o afacere bazată pe mecanica auto, investiția într-un elevator este necesară pentru atragerea unui număr mai mare de clienți. Este mult mai simplu să verifici sau să repari un automobil când dispui de un elevator auto decât să efectuezi aceeași operație folosind cricuri hidraulice. Astfel, timpul necesar pentru servirea fiecărui client în parte se reduce substanțial și implicit numărul de clienți va crește.

Nu este nevoie să faci calcule dificile pentru a observa imediat că investiția într-un elevator se amortizează într-un timp scurt și tot ce câștigi după ce ai acoperit cheltuiala se transformă într-un câștig. Prețul pentru un elevator performant începe de la 7.000 de lei și poate depăși în funcție de model tariful de 24.000 de lei, dar într-un atelier auto cu renume acești bani pot fi câștigați chiar și într-o săptămână.

Ce criterii trebuie să iei în calcul la achiziția unui elevator auto?

Așa cum am menționat și în rândurile de mai sus, există mai multe tipuri de elevatoare auto. În funcție de structura lor, ele au nevoie de un anumit spațiu pentru a funcționa în condiții optime, îndeplinindu-și cu succes scopul pentru care au fost create. De exemplu, la elevatoarele auto cu două coloane care pot ridica vehiculele până la o înălțime de 1800 mm este necesar să iei în calcul punctul cel mai înalt la care ajunge caroseria mașinii și faptul că acesta va trebui să poată fi ridicat fără riscul de a provoca accidente.

Pe de altă parte, la elevatoarele auto de tip foarfecă, există și posibilitatea de a îngropa suportul dispozitivului astfel încât atunci când acesta nu este folosit să creeze o suprafață plană, la același nivel cu podeaua pentru a nu ocupa loc. De aceea, înainte de investiția într-un astfel de model, trebuie să te asiguri că podeaua atelierului îți permite o astfel de fixare.

De unde poți cumpăra un elevator auto potrivit nevoilor tale?

După achiziția unui elevator este necesar să obții de la organele competente autorizația de operare. În lipsa acestui document, chiar dacă l-ai achiziționat, nu ți se permite prin lege să folosești acest tip de utilaj greu pentru a se evita pe cât posibil accidentele la locul de muncă.

Pentru obținerea autorizației speciale, pe lângă personal specializat în operarea elevatoarelor auto, îți vor fi necesare și documente specifice elevatorului achiziționat. Acestea se livrează odată cu dispozitivul și de aceea este recomandat să investești doar în elevatoare auto noi, cu documentație completă, pentru a te asigura că nimic nu te va împiedica să obții autorizația.

Elevatoare auto performante și de foarte bună calitate poți cumpăra de la EQP.ro. Acolo găsești o gamă variată de dispozitive, dar beneficiezi și de suport și îndrumare în cazul în care nu ești total convins de ce tip de utilaj se potrivește cel mai bine specificului afacerii tale.

În prezent, Euro Quip este unul din cei mai importanți distribuitori de piese auto, scule și utilaje pentru service-urile din România. Compania a apărut pe piața românească în anul 1998 și de atunci asigură bunuri de înaltă calitate în domeniul auto. Produsele distribuite de Euro Quip se ridică la cele mai înalte standarde și provin de la producători renumiți la nivel mondial precum BlitzRotary din Germania, VLT din Olanda, Ravaglioli din Italia și mulți, mulți alții. Buna funcționare a unui service depinde nu doar de capacitățile mecanicilor săi, ci și de instrumentele pe care aceștia le au la îndemână! De aceea, mizează mereu pe calitate și investește în cele mai bune dotări.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.