Cum poți face economie atunci când îți cumperi o mașină

Author: O.P.

Trebuie să știi să jonglezi cu banii pentru a putea a încheia luna cu bine, dacă vrei o mașină. Mașina reprezintă o cheltuială continuă.

Dacă vrei să-ți cumperi o mașină îți vom dezvălui cum să reduci costurile pe parcursul vieții sale, fără a fi necesar să renunți la mașină.

Economisește cumpărând o mașină nouă

Primul lucru la care trebuie să te gândești  este la vehicul de care ai nevoie. Pentru asta, poți cere sfaturi în legătură cu achiziționarea unei mașini noi. Află care sunt punctele tari și punctele lor slabe. Gândește-te în ce scop vei folosi mașina. Poate când mergi în oraș ai nevoie de un portbagaj uriaș în care să încapă toate produsele cumpărate.

 Mașina respectivă este potrivită pentru tine?

Atunci când cumperi o mașină intră în joc o componentă irațională și aspirațională, dar când alegi noul vehicul intră în joc, pe lângă partea emoțională, și bunul simț. Foarte des se face o alegere greșită. 

 Alege combustibilul potrivit

Deși poate părea o minciună, până la 25% dintre cumpărătorii  mașinilor pe motorină, nu aleg corect dacă ținem cont doar de factorii economici... și pierd bani. Fără să evidențiem prea mult avantajele fiecărui combustibil, de regulă, dacă nu vei călători mai mult de 20.000 km pe an, uită de motorină. Dacă dorești mai multă precizie, ideal este să calculezi cât timp durează  amortizarea mașinii diesel.

Alege un motor potrivit

Dincolo de combustibil, uneori numărul de cai ne orbește. Pe alții, doar dacă se gândesc la secțiunea mecanică a unui vehicul, îi apucă durerea de cap.

Echipați-o inteligent

Există suficiente dotări suplimentare care ajung să coste mulți bani. Acestea provoacă cheltuieli a posteriori care, uneori, nu ne plac deloc. Dintre acestea putem menționa cele mai mari roți din aluminiu, tracțiune integrală (crește siguranța, dar și greutatea mașinii și consumul acesteia), tapițerie din piele sau GPS integrat.

Atenție, nici nu ar trebui să optezi pentru finisajul cel mai de bază,  Dacă mașina ta nu are anumite dotări, nu se va vinde bine. Nu fă niciodată economie la dotări care afectează siguranța. Există sisteme necunoscute publicului larg, inovații deja accesibile, care salvează vieți și sunt interesante.

Te-ai uitat la o mașină cu 0 KM?

Mașinile cu 0 km sunt mașini noi, care pot fi găsite la dealer, dar nu au fost încă vândute. De obicei se vând la sfârșitul anului. Ele au dezavantajele lor, întrucât nu vei putea alege culoarea și nu se pot echipa după bunul plac, dar costă cu 10% mai puțin decât cele noi, în medie.

Știi de unde să-ți cumperi mașina?

Nu există mașini la preț fix. Brandul oferă un preț recomandat, iar dealerii concurează între ei pentru a reuși să vândă. De aceea, este indicat să studiezi prețul mașinii dorite, la mai mulți dealeri.

Este momentul potrivit pentru a –țicumpăra mașină?

Prețurile mașinilor fluctuează de la o lună la alta, deoarece există multe promoții la dealeri. Din acest motiv, este indicat să urmărești promoțiile, pentru a beneficia de cea mai avantajoasă.

 Trebuie într-adevăr  să-ți schimbi mașina?

Dacă ai deja o mașină, dar trebuie să investești pentru a o pune la punct, poate este mai bine să-ți achiziționezi o nouă mașină mai bună.

Vinde-ți mașina la cel mai bun preț

Cheile vânzării unei mașini se rezumă la: evidențierea calităților sale, găsirea  potențialilor clienți și oferirea de siguranță cumpărătorului.

Economisește cumpărându-ți o mașină rulată

În numeroase ocazii, este recomandat să optezi pentru o mașină rulată. Pentru a face cea mai bună alegere în acest sens, cel mai bine este să iei legătura cu cei de la Auto Rulate București, care îți pot oferi cele mai bune sfaturi cu privire la cum să-ți alegi cea mai bună mașină potrivit necesităților tale.

Totodată, în parcul auto online al acestui dealer cu vastă experiență în vânzarea de mașini rulate, vei descoperi o gamă variată de mașini second hand, având posibilitatea să-ți alegi mașina potrivită.

În plus, colaborând cu acest dealer expert în mașini rulate, vei beneficia de 12 luni garanție, mașini cu km garantați 100%, dobândă de 6% la credit, aprobare credit pe loc, revizie la livrare și verificare completă, revizie post-vânzare, printre altele.

După cum se poate observa, poți face economie când iei decizia de a-ți cumpăra o mașină. Important este să ții cont de aceste câteva sfaturi. Spor la cumpărături!