6 greseli frecvent intalnite in arhitectura unghiilor cu gel

Author: O.P.

Arta manichiurii cu gel implica mai multe cunostinte, de la cele de baza, de igiena, pana la cele de constructie a unghiei. Nu este de atat de usor precum pare. O clienta isi va selecta foarte atent manichiurista, tinand cont de implicatiile acestui serviciu: risc de infectii cu ciuperci sau aspect inestetic al unghiilor, ce sunt parca deformate, denivelate.

Ce poate merge prost cand mergi la o manichiurista care nu stapaneste foarte bine tehnicile implicate in procesul de creare a unei manichiuri cu gel?

Iata  6 greseli frecvente:

Varful unghiei este prea gros

Desi pare greu de crezut, aceasta problema are legatura inca din etapa de indepartare a materialului. Suprafata trebuie sa ramana uniforma, tinand cont si de grosimea in varfului liber al unghiei. Daca dorinta clientei este de a avea si unghii mai scurte totodata cu refacerea manichiurii cu gel, atunci mai intai de toate se va recurge la  scurtarea varfului cu freza si apoi indepartarea stratului de material de pe suprafata unghiei.

Arhitectura unghiei, gresita

Cel mai inalt punct de pe suprafata unghiei, apexul, trebuie sa fie pozitionat pe mijlocul unghiei naturale sau pe o treime din aceasta. Daca nu se intampla acest lucru, apar si inevitabilele crapaturi. Chiar si cand este aplicat mult material, unghia are tendinta de a arata ca un avion.

Alegerea consistentei nepotrivite

La o baza lichida incepatoarele au de furca pentru ca nivelarea este grea – baza se scurge si manichiurista nu apuca sa niveleze bine. La  o baza foarte vascoasa tehnicianul cu experienta considera ca pierde timp, pentru ca se niveleaza greu. Asadar, manichiurista trebuie sa dispuna de materiale de calitate, cu vascozitate diferita, alegand ceva potrivit la fiecare caz. Produse de acest gen recomandate sunt cele de la Noliashop.ro spre exemplu.

Aplicarea redusa sau prea mare de material

O cantitate mica de baza nu se va nivela bine. Cand este aplicata prea multa baza, aceasta se va scurge pe laterale, astfel ca riscul este de a obtine unghiile butoias.

Aplicarea incorecta a gelului

Tehnicianul cu prea putina experienta va aplica materialul pe unghie fie prea aproape de cuticula, din disperarea de a nu lasa un gol prea mare, fie va omite sa uniformizeze materialul pe laterale. Este nevoie de precizie pentru a duce la bun sfarsit o manichiura perfecta.

Verificare indelungata

Din obsesia perfectiunii, verificarea indelungata a unei unghii poate fi, de ce nu, o greseala. Iata de ce: inseamna pierdere de timp, cand unghia este verificata de prea multe ori pe laterale, timp in care materialul se scurge spre santuri. De asemenea, unghia tinuta in jos, verificand prea mult grosimea, inseamna risc ca materialul sa se scurge de pe laterale spre centrul unghiei. Asadar, peretii laterali raman mai subtiri si deci crapaturile pot sa apara.

Clientele stiu sigur ca isi doresc perfectiune. Nu isi dau seama de tehnica anume a unei manichiuriste, insa in mod cert remarca greselile, daca nu imediat, atunci imediat dupa. Trebuie spus ca arhitectura perfecta inseamna a corecta micile imperfectiuni ale unghiei si nu a exagera in a reconstrui unghia, aplicand prea mult material peste aceasta.

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.