Maioneza de post: cum faci ca sa iti iasa la gust fix ca maioneza cu ou

Autor: B.M.
Actualizat: 12 mar 2020, 15:06
Maioneza de post: cum faci sa aiba acelasi gust ca maioneza cu ou

Maioneza de post: secretul ca sa iti iasa la gust ca maioneza cu ou. Nu o sa iti dai seama de diferenta.

Maioneza este foarte folosita in bucataria romaneasca, fiind un preparat de baza pentru multe mancaruri. In post ajunge insa sa nu mai fie la fel de populara, din cauza faptului ca multa lume nu stie ca se poate face si fara oua.

Iata cum sa faci maioneza de post care sa aiba un gust identic cu maioneza cu ou.

Citeste si: Faina toxica: ce tip de faina este toxica, nu trebuie cumparata

Citeste si: Pateu vegetal: este toxic sau nu? Pericolul din pateul vegetal: ce se intampla cand il mananci

Citeste si: Chiftelute vegetariene cu dovlecei! Cel mai gustos fel de mancare!

Reteta de maioneza de post

Reteta de maioneza de post este gata in aproximativ 40- 45 de minute.

Ai nevoie de urmatoarele ingrediente: doi cartofi, suc de lamaie, o lingura de mustar, ulei de masline si sare.

Incepe prin a curata cartofii de coaja si a-i pune la fiert in apa in care ai adaugat si un strop de sare. Trebuie sa ii fierbi timp de aproximativ 30 de minute, dupa care sa ii lasi la racit.

Maioneza de post. Ulterior scurge o mare parte din apa si paseaza cartofii asa cum faci atunci cand prepari piure.

Cand ai obtinut o compozitie omogena adauga mustar si ulei de masline, amestecand incontinuu pana cand ingredientele se intrepatrund.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Secretul consta in tipul de mustar folosit: alege un mustar iute, pentru a obtine un gust similar cu cel al maionezei cu ou. Uleiul de masline conteaza si el foarte mult; fiind mai gros, veo obtine o textura identica cu cea a maionezei cu ou.

La final, in functie de gust, poti adauga mustar suplimentar si zeama de lamaie, pentru a face maioneza de post mai acra.

Poti suplimenta si continutul de sare, la nevoie.

Citeste si: Chiftelele saracului. Reteta senzationala a lui Mircea Dinescu: chiftele cu cartofi si varza murata

Maioneza de post cu lapte de soia

Poti pregati si o maioneza de post mai speciala, de culoare alba. Ai nevoie de urmatoarele ingrediente: 400 mililitri de ulei de masline, 200 mililitri lapte de soia, o lingura de mustar, zeama de la o jumatate de lamaie, sare si piper dupa gust.

Mod de preparare: intr-un mixer adaugati pe rand uleiul, laptele de soia, mustarul, sucul de lamaie, sarea si piperul. Mixati foarte bine compozitia, incepand de la baza spre exterior. Dupa doar 30 de secunde veti observa cum ingredientele se vor transforma intr-o pasta omogena, de culoare alba.

Maioneza de post din pufuleti

Stiai ca poti face maioneza de post si din pufuleti? Ai nevoie de urmatoarele ingrediente: o lingura de mustar iute, jumatate de punga de pufuleti, o jumatate de lamaie si 150 de mililitri de ulei de masline.

Inmoaie pufuletii in apa, dupa care lasa-i la scurs timp de cateva minute, pentru ca majoritatea apei sa iasa din ei. Ulterior pune-i intr-un mixer si adauga mustarul peste ei.

Incepe sa mixezi, adaugand treptat uleiul de masline. La final, cand obtii o compozitie omogena, adauga sucul de la jumatatea de lamaie dupa gust, pentru a acri maioneza de post. Pofta buna!

 

Taguri: