Accesorizarea tinutei office - tips & tricks

Author: D.I.

Lucrezi intr-un mediu in care singurul dress code acceptat este cel office?

Simti ca a intervenit monotonia in alegerile vestimentare de zi cu zi, iar acum vrei sa faci o schimbare? In articolul de azi vei descoperi care sunt accesoriile care reusesc sa scoata din anonimat pana si clasica tinuta office, fara a-i compromite in vreun fel… seriozitatea! 

Geanta potrivita

Niciun outfit nu poate fi complet fara o geanta - in categoria aceasta intra si cel office, pentru care ai nevoie de modele clasice, simple, elegante. Opteaza pentru o geanta de dimensiune medie, suficient de incapatoare pentru obiectele personale sau tableta, in cazul in care folosesti acest device in interes de serviciu. Sunt recomandate modelele de genti din piele, material consacrat pentru rezistenta, precum si pentru nota de eleganta pe care o ofera tinutelor. In ceea ce priveste culoarea gentii, recomandate sunt nuantele neutre, care se asorteaza usor, alaturi de clasicele alb si negru. Chiar daca iti place sa fii indrazneata in timpul liber, o geanta fucsia, de exemplu, nu este un accesoriu potrivit pentru un mediu profesional formal. De asemenea, orienteaza-te catre un model simplu, intr-o forma dreptunghiulara.

Pantofii eleganti

Al doilea accesoriu care pune in evidenta tinuta office sunt pantofii eleganti, cu un toc cel mult mediu si cu un calapod suficient de confortabil, incat sa-i poti purta toata ziua. In ceea ce priveste culoarea, pantofii nude, negri, gri, usor de asortat cu restul pieselor vestimentare, sunt o alegere inspirata de fiecare data. Tine cont si de material: la fel ca in cazul gentilor, pielea naturala este un must. Retine ca poti alege orice model de pantofi eleganti care te caracterizeaza, insa este bine sa eviti modelele cu toc cui sau prea inalt, pentru ca sunt neadecvati unui mediu formal. In plus, daca ai multe intalniri in timpul programuluii, o pereche de pantofi cu tocuri ametitoare nu iti va fi tocmai de ajutor.

Bijuteriile simple

Intr-un mediu office, bijuteriile potrivite sunt cele simple. Totodata, important este sa tii cont si de numarul bijuteriilor pe care le porti simultan: cel mult doua vor fi suficiente pentru a-ti scoate in evidenta tinuta. Alege, de exemplu, un inel de argint in combinatie cu un ceas elegant sau o pereche de cercei simpli, care sa se integreze perfect in outiftul tau. Bijuteriile din argint nu doar ca-ti vor evidentia tinuta office, ci au si efecte pozitive asupra starii tale de spirit, potrivit credintelor populare. 

Cum arata o tinuta office accesorizata corect?

Exista cateva recomandari generale de care sa tii cont atunci cand alegi accesoriile, pentru a nu crea o impresie gresita la job:

Evita culorile vibrante pentru haine sau accesorii, precum nuantele neon sau cele metalizate. Oricat de mult ti-ar placea, aceste optiuni cromatice sunt indicate pentru timpul liber. Nu uita ca in afara de alb si negru, poti folosi culori neutre, dar si rosu, verde inchis sau roz pal.

In ceea ce priveste incaltamintea, evita sandalele casual, papucii si pantofii decupati.

Pentru ca minimalismul este un cuvant-cheie al stilului office, bijuteriile supradimensionate sau prea colorate la locul de munca nu sunt o optiune de luat in considerare - de aceea, inlocuieste-le cu piese fine, simple.

Tinand cont de sfaturile din acest articol, iti vei accesoriza de fiecare data tinutele de birou intr-un mod simplu, profi si cu bun-gust.

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.