Antiinflamatoarele pot agrava infectia cu coronavirus! Avertizarea data de autoritatile sanitare franceze

Autor: L.S.
Actualizat: 30 nov 2020, 09:25

Autorităţile sanitare franceze avertizează că antiinflamatoarele folosite în tratarea COVID-19 pot agrava boala

Autorităţile sanitare franceze avertizează că antiinflamatoarele folosite în tratarea COVID-19 pot agrava boala şi că ar trebui administrat paracetamol, nu ibuprofen sau cortizon.

Olivier Véran, ministrul francez al Sănătăţii, care este medic neurolog, a scris sâmbătă pe Twitter: „ Administrarea de antiinflamatoare (ibuprofen, cortizon etc) poate fi un factor în agravarea infecţiei. În caz de febră, luaţi paracetamol. Dacă deja luaţi medicamente antiinflamatoare, cereţi sfatul medicului”.

Oficialii din sănătate subliniază că medicamentele antiinflamatoare sunt cunoscute ca fiind un risc pentru cei cu boli infecţioase, pentru că acestea tind să diminueze răspunsul sistemului imunitar al organismului.

Ministrul Sănătăţii a adăugat că pacienţii ar trebui să aleagă paracetamol pentru că „ reduce febra fără a contraataca inflamaţia”.

Citeste si: Coronavirus. Mituri despre virusul ucigaș. OMS explică ce este adevărat și ce nu

Citeste si: Diferentele dintre coronavirus, gripa si raceala. Cum stii ca esti infectat cu covid-19

Citeste si: S-a gasit un tratament pentru coronavirus si este deja produs! Expertii medicali confirma faptul ca da rezultate

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Jean-Louis Montastruc, şeful departamentului de farmacologie de la un spital din Toulouse, a declarat pentru RTL Radio: „ Medicamentele antiinflamatoare cresc riscul complicaţiilor când există febră sau infecţie”.

Véran a spus, în intervenţia sa zilnică, că evoluţia şi răspândirea coronavirusului este „rapidă şi reală”, dar că 98% dintre cei bolnavi au fost vindecaţi. Bilanţul de până acum al Franţei este de 5.000 de cazuri de infectare şi 91 de decese.

Citeste si: Presedintelui Klaus Iohannis decreteaza astazi starea de urgenta. Ce prevede legea referitor la starea de urgenta

Citeste si: Scolile sunt inchise pana dupa Paste. Monica Anisie: "Scolile vor ramane inchise in perioada de stare de urgenta"

Citeste si: BREAKING NEWS! Premierul Ludovic Orban a anuntat ultimele decizii ale guvernului