Reteta de post: parjoale de cartofi ca la bunica- Ingrediente (pentru 20 bucati)
4 cartofi
2 morcovi
2 linguri margarina/unt
2 linguri faina
100 gr pesmet
patrunjel verde
sare, piper, condimente
Citeste si: Chiftelute din linte. Reteta de post ieftina si cu preparate la indemana
Citeste si: Maioneza de post: cum faci ca sa iti iasa la gust fix ca maioneza cu ou
Citeste si: Șnițele de cartofi cu ceapă verde și cașcaval
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Reteta de post: parjoale de cartofi ca la bunica- Mod de preparare
Se curata cartofii si morcovul, se taie cubulete si se pun la fiert cu doua linguri de unt/margarina si putin delicat. Dupa ce au fiert se scot din apa si se paseaza cu furculita astfel incat sa ramana bucatele micute de cartof si morcov.
Se iau cu lingurita gramajoare din compozitie, se modeleaza, apoi se tavalesc prin pesmet.
Se prajesc chiftelutele in ulei incins.
Dupa ce se prajesc se scot pe servetele ca sa absoarba excesul de ulei.
Citeste si: Trei retete de post pentru cele mai gustoase mese in familie
Citeste si: Cum să faci maia. Rețeta simplă pentru drojdie naturală