Reteta de post: parjoale de cartofi ca la bunica

Autor: L.S.
Actualizat: 30 nov 2020, 14:15

Iata o reteta rapida si delicioasa: Parjoale de cartofi ca la bunica. Toata familia va fi multumita!

Reteta de post: parjoale de cartofi ca la bunica- Ingrediente (pentru 20 bucati)

4 cartofi

2 morcovi

2 linguri margarina/unt

2 linguri faina

100 gr pesmet

patrunjel verde

sare, piper, condimente

Citeste si: Chiftelute din linte. Reteta de post ieftina si cu preparate la indemana

Citeste si: Maioneza de post: cum faci ca sa iti iasa la gust fix ca maioneza cu ou

Citeste si: Șnițele de cartofi cu ceapă verde și cașcaval

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Reteta de post: parjoale de cartofi ca la bunica- Mod de preparare

Se curata cartofii si morcovul, se taie cubulete si se pun la fiert cu doua linguri de unt/margarina si putin delicat. Dupa ce au fiert se scot din apa si se paseaza cu furculita astfel incat sa ramana bucatele micute de cartof si morcov.

Se iau cu lingurita gramajoare din compozitie, se modeleaza, apoi se tavalesc prin pesmet.

Se prajesc chiftelutele in ulei incins.

Dupa ce se prajesc se scot pe servetele ca sa absoarba excesul de ulei.

Citeste si: Cum să mănânci mai puțin în această perioadă? Truc prețios de la Mihaela Bilic: "Rețeta cea mai simplă pentru slăbit este..."

Citeste si: Trei retete de post pentru cele mai gustoase mese in familie

Citeste si: Cum să faci maia. Rețeta simplă pentru drojdie naturală