Avertismentul venit din partea Ministerului Sănătății. Măștile care nu protejează împotriva infecției cu coronavirus

Autor: B.H.

Ministerul Sănătății atrage atenția asupra unui subiect delicat în această perioadă: măștile medicale. Care sunt măștile care nu protejează împotriva infecției cu coronavirus?

După izbucnirea crizei de coronavirus pe teritoriul României, măștile medicale au devenit aproape imposibil de găsit în farmacii. Acest lucru i-a făcut pe mulți să găsească soluții în acest sens, însă autoritățile atrag atenția asupra eficienței acestor metode alternative de protecție împotriva virusului COVID-19.

Citeste si: Presedintele Klaus Iohannis, mesaj de ultima ora pentru romani: ''Medicii sunt eroii nostri''

Măștile care nu protejează împotriva infecției cu coronavirus

Ministerul Sănătății atrage atenția că măștile fabricate manual sau cele din materiale textile nu protejează împotriva coronavirusului. Astfel, purtarea lor nu ține virusul la distanță, ci este nevoie de măști faciale care să permită respirația corectă. 

Citeste si: Raed Arafat, atentionari de ultima ora pentru toti romanii

Reprezentații Ministerului Sănătății au făcut câteva precizări legate de eficiența măștilor faciale, repetând situațiile în care ar trebui purtate. 

"Organizația Mondială a Sănătății și alte instituții internaționale de sănătate publică menționează foarte clar că măștile fabricate manual sau din pânză/bumbac/tifon nu protejează împotriva infecției cu coronavirus.

Pentru a proteja eficient împotriva unor infecții, măștile faciale trebuie să respecte câteva reguli speciale. Ele trebuie să fie o barieră eficientă împotriva microbilor prin existența unor filtre speciale și, în același timp, să permită respirația corectă.

Materialul din care sunt fabricate măștile care nu respectă aceste reguli speciale de fabricație prezintă o rețea de fibre prea largă, care permite trecerea microorganismelor și astfel nu ne protejează eficient împotriva infecțiilor.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Dacă sunteți suspect sau aveți infecție cu coronavirus: purtatul unei măști faciale poate reduce riscul de a-i infecta pe cei din jur.

Dacă nu sunteți infectat: nu există în prezent dovezi științifice că sunteți mai protejat în fața coronavirusului dacă purtați mască decât dacă nu purtați.

Important: în orice situație, măștile faciale protejează doar dacă sunt însoțite de spălarea frecventă a mâinilor cu săpun sau dezinfectanți pe bază de alcool (concentrație 70%)."

, au precizat autoritățile într-o postare pe facebook.

Citeste si: Date oficiale. Noul bilanț al infecțiilor cu coronavirus în România: 308 cazuri, confirmate

 

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.