Coronavirus Romania: ce spune Ministerul Sanatatii despre folosirea clorochinei ca tratament pentru coronavirus

Autor: B.M.
Coronavirus Romania: ce spune Ministerul Sanatatii despre clorochina

Coronavirus Romania: mesajul Ministerului Sanatatii despre clorochina, substanta care se spune ca este eficienta impotriva coronavirus.

In cautarea unui tratament pentru coronavirus mai multi specialisti dau semnale potrivit carora clorochina este unul dintre compusii care ar putea avea rezultate.

Iata ce spune Ministerul Sanatatii despre aceasta varianta.

Citeste si: Coronavirus: la ce temperaturi se incetineste raspandirea virusului

Citeste si: Ce schimbări produce coronavirusul în organism? Iată ce au descoperit cercetătorii chinezi

Clorochina: poate fi folosita clorochina ca tratament impotriva coronavirus?

Varianta utilizarii clorochinei ca tratament pentru COVID-19 a aparut dupa ce un cercetator din Franta a facut un studiu in urma caruia a observat ca 75% dintre cei care au primit aceasta substanta au scapat de coronavirus dupa numai 6 zile.

Ministerul Sanatatii din Romania transmite ca trebuie asteptate rezultatele testelor care sa confirme eficienta folosirii clorochinei ca tratament impotriva coronavirus.

"Este important ca orice medicament sa fie luat doar la indicatia medicului, nu în urma sfaturilor de pe internet", atrag atentia reprezentantii Ministerului Sanatatii si ai Observatorului Roman de Sanatate, potrivit hotnews.ro.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Oficialii fac apel la populatie sa se informeze numai din surse sigure. Informatii utile si verificate despre coronavirus pot fi gasite pe site-ul oficial Observatorul Roman de Sanatate.

Citeste si: Un băiețel de cinci ani se luptă cu coronavirusul: "Mami, eu o să mor?"

Clorochina: ce este clorochina

Clorochina este folosita in prezent pentru a trata cazurile violente de malarie si este administrata fie prin injectie, fie pe cale orala sub forma de tablete.

A fost descoperita in anul 1934 de Hans Andersag si, potrivit wikipedia, este pe lista de medicamente esentiale a Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Desi este foarte eficienta pentru a testa malaria, clorochina are si o serie de efecte secundare precum dificultati de coordonare ale membrelor, pierderea poftei de mancare, varsaturi, greturi, crampe stomacale, ameteli sau dureri de cap.

Clorochina creste de asemenea sensibilitatea organismului la soare si poate impacta capacitatea oamenilor de a conduce un vehicul.

Clorochina nu trebuie luata de cei care au probleme de vedere, nu trebuie administrata femeilor insarcinate, femeilor care alapteaza, celor care au alergii la substanta activa sau celor care sufera de boli precum porfirie, psoriazis, boli hepatice, tulburari ale sistemului nervos central sau probleme gastro-intestinale.