Ludovic Orban, primele declarații după demisia lui Victor Costache. Cine va prelua Ministerul Sănătății?

Autor: B.H.
Actualizat: 26 mar 2020, 11:42

Premierul Ludovic Orban a făcut declarații la scurt timp după ce Victor Costache a decis să își dea demisia din fruntea Ministerului Sănătății.

În plină criză de coronavirus au loc schimbări importante la nivelul conducerii Ministerului Sănătății.

Citeste si: Doliu in sportul romanesc! Fostul rugbyst international U-20 Antonio Melinte a decedat la doar 22 de ani

Ludovic Orban, primele declarații după demisia lui Victor Costache. Cine va prelua Ministerul Sănătății?

Premierul Ludovic Orban a confirmat demisia lui Victor Costache, locul acestuia urmând să fie luat de secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

"Am luat act de această demisie și îi voi transmite președitelui Klaus Iohannis pentru a se emite decretul de revocare.

Aproape 5 luni de zile, Victor Costache a făcut parte din Guvern, am făcut echipă. Regret demsia domnului ministru, dar o înțeleg. Îi voi propune președintelui Iohannis numirea lui Nelu Tătaru.",
a declarat premierul Ludovic Orban.

Citeste si: Prof. dr. Adrian Streinu Cercel a dezvăluit cel mai eficient tratament împotriva febrei. Ce poți face acasă?

Dincolo de schimbările apărute în conducerea Ministerului Sănătății, Ludovic Orban a dat asigurări că situația este sub control și că principalul obiectiv în acest moment este creșterea capacității de diagnosticare.

Mai mult decât atât, premierul a confirmat că se iau măsuri pentru ca spitalele să fie pregătite pentru a primi și îngriji pacienții diagnosticați cu COVID-19. 

Citeste si: O nouă platformă online cu informaţii despre epidemia de coronavirus din România, DateLaZi ((datelazi.ro), lanastă de Guvern