Ce spune Ludovic Orban despre amânarea alegerilor locale: "Voi chema partidele la consultări"

Autor: B.H.

Pandemia de coronavirus ar putea da peste cap inclusiv organizarea alegerilor locale. Ce spune Ludovic Orban despre amânarea acestora?

Alegerile locale erau programate pentru data de 28 iunie 2020, dar având în vedere situația actuală a României, autoritățile au luat în calcul amânarea acestora pentru o dată ulterioară.

Citeste si: Anunțul lui Raed Arafat! România va avea 2.000 de cazuri de coronavirus

Ce spune Ludovic Orban despre amânarea alegerilor locale?

Întrebat cum ar putea fi rezolvată problema alegerilor locale, în contextul în care în România criza coronavirusului ia amploare, Ludovic Orban a făcut câteva precizări.

Citeste si: Duminică trecem la ora de vară! Ce ne afectează cel mai tare, de fapt

Autoritatea Electorală propune amânarea alegerilor locale și prelungirea mandatelor actualilor aleși locali, însă Ludovic Orban nu s-a grăbit să ofere un răspuns clar cu privire la desfășurarea acestora.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

"Voi chema partidele parlamentare la consultări și împreună vom analiza situația și vom lua soluția legală", a declarat Ludovic Orban, potrivit hotnews.ro .

Reprezentanții Autorității Electorale își doresc organizarea alegerilor locale în cel mult 6 luni de la încetarea stării de urgență, ceea ce face aproape imposibilă păstrarea datei inițiale, 28 iunie 2020.

Citeste si: Armata SUA, decizie de ultimă oră